Μέση Ανατολή: Ποιο αντάλλαγμα πήρε το Ισραήλ για να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας επίθεση κατά του Ιράν

Metrosport Team18 Απριλίου 2024

Ένα διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Μέση Ανατολή με «φόντο» την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και την πρόθεση του Τελ Αβίβ να προχωρήσει σε αντίποινα κατά της Τεχεράνης.

ΗΠΑ και Ισραήλ βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για το ποια πρέπει να είναι η ενδεδειγμένη απάντηση και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αραβικά μέσα ενημέρωσης από τις συζητήσεις δεν απουσιάζουν και τα «παζάρια».

Όπως προκύπτει, μάλιστα, φαίνεται πως το Ισραήλ έχει πειστεί να μην προχωρήσει σε επιχείρηση μεγάλης κλίμακας εναντίον του Ιράν, και έχει πάρει ως αντάλλαγμα από τον Λευκό οίκο το «ναι» για την επιχείρηση στην Ράφα, κάτι στο οποίο ο Πρόεδρος Μπαιντεν αντιδρούσε έως σήμερα.

 Οι πληροφορίες αυτές ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τον Λευκό οίκο. Μάλιστα σήμερα υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ θα συνεδριάσουν για το θέμα της Ράφα, με τον Σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, κ. Σάλιβαν να είναι επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας.

 Με τα δεδομένα που φαίνεται πως υπάρχουν αυτή την στιγμή η ισραηλινή απάντηση θα καθυστερήσει και δεν θα είναι ευρείας κλίμακας και μια επιχείρηση στην Ράφα μοιάζει πιο πιθανή από κάθε άλλη φορά.

 Ρεπορτάζ τοπικών δικτύων μεταδίδουν ότι το Τελ Αβίβ έχει ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνει δυνάμεις για την επιχείρηση στη Ράφα, που βρίσκεται στα νότια της Λωρίδας της Γάζας και όπου έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς στα βόρεια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.