Η απόδοση των νέων: Μέσα στις φάσεις ο Τσόλακ, έβλεπε γήπεδο ο Νινούα

Χρύσανθος Δοβλέτογλου26 Σεπτεμβρίου 2020

Συνολικά πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν στον Βόλο ντεμπούτο στην βασική ενδεκάδα σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Οι Ουαγκέ, Περέιρα, Νινούα, Βρακάς και Τσόλακ μπήκαν στα βαθιά και οι περισσότεροι έδειξαν ότι όταν προσαρμοστούν και μάθουν το παιχνίδι των συμπαικτών του θα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες. Εκτός του Περέιρα, του νεαρού Νορβηγού, που ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο οποίος φάνηκε τρακαρισμένος και δεν τον είδαμε να παίρνει επιθετικά ρίσκα και του Βρακά, που χρειάζεται και άλλες εμπειρίες, οι υπόλοιποι είχαν θετική παρουσία, που, όμως, δεν συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αντόνιο Τσόλακ

Ο Κροάτης φορ έδειξε ότι γνωρίζει καλά πως να κινείται μέσα στην περιοχή και να παίρνει θέση. Σε άλλα ματς, που θα τροφοδοτηθεί καλύτερα και  θα είναι πιο τυχερός, θα μπορέσει να κάνει ζημιές. Συνολικά μέτρησε τέσσερις τελικές προσπάθειες, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον παίκτη του ΠΑΟκ, με τις δύο να είναι εντός εστίας. Είχε, μάλιστα, στο ενεργητικό του και την μεγαλύτερη ευκαιρία του Δικεφάλου, το δοκάρι στο 51ο λεπτό, μετά από κεφαλιά. Δεν ήταν «καρφωμένος« μέσα στα αντίπαλα καρέ και όποτε χρειάστηκε πήρε την μπάλα και συνεργάστηκε με τους συμπαίκτες του, όπως στη φάση του 55' όταν έσπασε στον Πέλκα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Έλληνας διεθνής δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκαραβέλη.

Νίκα Νινούα

Η πιο γεμάτη, μέχρι στιγμής, εμφάνιση του Γεωργιανού χαφ με τα ασπρόμαυρα. Από τα πόδια του ξεκίνησαν δύο φάσεις στις οποίες ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Στην πρώτη, στο 32', βρήκε με αριστερή, μακρινή, μπαλιά ακριβείας τον Τσόλακ και στη συνέχεια ο Κροάτης κέρδισε το πέναλτι που ακυρώθηκε και στη δεύτερη, έβγαλε τον 27χρονο επιθετικό μόνο και πλάγια στην αντίπαλη περιοχή, πριν ο τελευταίος πασάρει στον Πέλκα. Έδειξε ότι βλέπει γήπεδο και αν μάθει καλύτερα τις κινήσεις των συμπαικτών του μέσα στο γήπεδο, μπορεί να αποτελέσει κινητήριο μοχλό στη μεσαία γραμμή. Είχε τρία επιτυχημένα γεμίσματα, τα περισσότερα μαζί με τον Α. Ζίβκοβιτς και τις περισσότερες πάσες (8) μεταξύ των παικτών του Δικεφάλου.

Μούσα Ουαγκέ

Επιθετικά ο νέος δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ ανέβηκε σε κάποιες φάσεις για να δημιουργήσει ρήγματα και προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, ωστόσο, δεν κατάφερε να φτιάξει φάση για κάποιον συμπαίκτη του με σέντρα, όπως έχουμε συνηθίσει να κάνει ο Γιαννούλης από την άλλη πλευρά, ούτε να διεμβολίσει με την ταχύτητά του την αντίπαλη άμυνα και να βρεθεί μέσα στην περιοχή. Στα θετικά του καταγράφονται τα τέσσερα κλεψίματα, όσα είχαν και οι Κρέσπο, Α. Ζίβκοβιτς, καθώς αυτός ο αριθμός ήταν ο μεγαλύτερος μεταξύ των παικτών του Δικεφάλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.