Μέσα στην πυρακτωμένη Τούμπα το... «πρώτο βήμα» της πρόκρισης

Δημήτρης Μπούζας18 Ιανουαρίου 2023

Μεγάλο παιχνίδι που απαιτεί μεγάλη καρδιά! Το γνωρίζουν πολύ καλά, κόουτς και παίκτες του ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου περιττεύουν τα λόγια και προβάλει η αναγκαιότητα (πιθανότατα) μιας γενναίας υπέρβασης. Απέναντι τους ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, με τον οποίο έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς που αφορούν όχι μόνο το φετινό πρωτάθλημα και το αντίστοιχο κύπελλο, αλλά και την αλήστου μνήμης «κλοπή» που μεθόδευσε ο Κλάτενμπεργκ με τον απίθανο Λαόθ, που είχε σαν συνέπεια το τρόπαιο να καταλήξει στους «πράσινους». 

Λογαριασμούς ανοιχτούς που έχουν χρέος να τους κλείσουν οι ΠΑΟΚτσήδες εντός του αγωνιστικούς χώρου. Ο Ρουμάνος κόουτς γνωρίζει πολύ καλά τι έχει στα χέρια του, όπως θα λέγαμε και τι δεν έχει. Τα προβλήματα απουσιών είναι γνωστά και παραμένουν. Αν κάτι διαφορετικό και επαυξητικό της ισχύος της ομάδας του προσδοκά, είναι η χρησιμοποίηση του νέου μεταγραφικού του αποκτήματος, του Τάισον. 

Με θάρρος αναλαμβάνει το ρίσκο της επιστράτευσης του. Στο συγκεκριμένο θέμα ο Ραζβάν δείχνει μια βεβαιότητα ότι ο πολύπειρος Βραζιλιάνος θα δικαιώσει τις προσδοκίες του. Οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε αυτό το διάστημα σε μια προσπάθεια μεταγραφικής ενίσχυσης και μάλιστα υψηλού επιπέδου, έρχονται ύστερα από ένα περιπετειώδες διπλό, με ένα πολυσυζητημένο πέναλτι, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Το περίεργο της υπόθεσης είναι, ότι μετά τον αγώνα κι ενώ σε δεύτερη πιο προσεκτική και διευκρινιστική διερεύνηση της φάσης η μπάλα βρήκε στο χέρι του αρχηγού των «πρασίνων», εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της διαιτησίας. 

Είναι αλήθεια πως ο σημερινός διαιτητής δεν έχει αφήσει καλές αναμνήσεις σε κάποια από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, στα οποία είχε οριστεί και δεν ήταν λίγα. Υπάρχει ελπίδα πως δεν ανήκει στον κύκλο των κολλητών του Κλάτενμπεργκ όπως ο γελοίος και στημένος Ισπανός Λαόθ, τον οποίο όπως γνωρίζετε τον διαλόστειλαν και του πήραν τη σφυρίχτρα, μετά τα όργια που έκανε στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ. Ο Γιοβάνοβιτς από ότι διάβασα στο ρεπορτάζ των Αθηναίων, στο σημερινό παιχνίδι θα επιμείνει και πάλι στο νεαρό Βαγιαννίδη, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά στα Γιάννινα.

Βέβαια θα ήταν παράλλειψη να μην τονιστεί ότι στη βραδινή μάχη θα πάρει μέρος ένας ακόμη «παίκτης» από την πλευρά των γηπεδούχων. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον κόσμο του. Το πάθος του οποίου θα πυρακτώσει τη θρυλική έδρα και θα εξιτάρει σε ύψιστο βαθμό, κίνητρα και συναισθήματα. Οι χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ θα προσέλθουν στο «ναό» για να καταθέσουν την ψυχή τους. Υπόχρεοι ως εκ τούτου να κάνουν το ίδιο, ο κόουτς και οι παίκτες του. Ολόθερμη στήριξη με επαγρύπνιση παράλληλα για πιθανές προβοκάτσιες, που θα οδηγήσουν σε μεγάλες περιπέτειες.

Σήμερα το βράδυ υπάρχει και το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι για το κύπελλο. Είναι μια ευκαιρία για τον Άρη που δεν θα πρέπει να την χάσει, όπως στην κυριολεξία την έχασε προχθές, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό «κατεψυγμένο», σαστισμένο και τρεκλίζοντα. Λέγεται ότι ο Μίτσελ που απέφυγε προχθές το κάζο, σήμερα είναι διατεθειμένος να ρισκάρει με τον Τζολάκη και ένα τελείως διαφορετικό σχήμα. Οψόμεθα.

ΥΓ: Νέα εντυπωσιακή παράσταση στο Δελφινάριο. Το μεγάλο αφεντικό αναστάτωσε το σύμπαν, επιτιθέμενο στους πάντες και τα πάντα και ενδιαφερόμενο για την ομαλή διεξαγωγή του θεσμού των Β΄ομάδων. Θεσμού που έχει γελοιοποιηθεί στην κυριολεξία από το λιμάνι. Αλληθωρίζοντας όπως πάντα, αλλού βλέπει και αλλού χτυπάει. Ο καημός του είναι πως θα επιστρέψει η ΕΠΟ στην αγκαλιά της ερυθρόλευκης παράγκας. Ολα τα άλλα, είναι να΄χαμε, να λέγαμε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.