Μέσα σε όλα έχουμε σήμερα ματσάρες!

Metrosport Team11 Μαρτίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς

Ο κορωνοϊός έχει άμεση επίδραση και στον χώρο του ποδοσφαίρου. Τα ματς και οι διοργανώσεις αναβάλλονται ή αναστέλλονται η μία μετά την άλλη, οι φίλαθλοι κρατιούνται μακρυά από την αγαπημένη τους γηπεδική συνήθεια και τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται δεν έχουν προηγούμενο. Ωστόσο, η λάμψη και η μαγεία του Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται να μένει ανεπηρέαστη και το ενδιαφέρον ακμαίο.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα χθεσινά ματς που για άλλη μια φορά μας υπενθύμισαν ότι το ποδόσφαιρο ενώνει, μας βγάζει από την ρουτίνα της καθημερινότητας και μας προσφέρει στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας. Μία τέτοια ζήσαμε με την ιστορική πρόκριση της Αταλάντα στους 8 της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, όπως και με την  μαχητική Λειψία που ως αουτσάιντερ πέταξε εκτός την περσινή φιναλίστ Τότεναμ.

Το σημερινό μενού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί-Ντόρτμουντ συνθέτουν από μόνες τους μία πολύ δυνατή τετράδα, ωστόσο εμείς σας δίνουμε κι άλλους λόγους για να μην το.. κουνήσετε από τον καναπέ σας σήμερα το βράδυ. 

Κλοπ εναντίον Σιμεόνε στην «τιτανομαχία» του Anfield

Tο συγκεκριμένο ζευγάρι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης συνθέτουν το πιο δυνατό και αμφίρροπο ζευγάρι της φάσης των 16 και αυτό το απέδειξαν και στην αναμέτρηση του Wanda Metropolitano. Οι σκληροτράχηλοι "πολεμιστές'" του Τσόλο Σιμεόνε έκαναν το τέλειο παιχνίδι και υποχρέωσαν την Λίβερπουλ στην πρώτη της ήττα μετά από σχεδόν μισό χρόνο (σε όλες τις διοργανώσεις). Το 1-0 είναι το αγαπημένο σκορ των Μαδριλένων σε διπλές αναμετρήσεις και αποδεικνύεται γούρικο καθώς τις περισσότερες φορές της έχει χαρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Σκόρερ ο Σαούλ με τους «ροχιμπλάνκος» να κάνουν ότι ακριβώς έκαναν και πέρυσι στην ίδια φάση και περίσταση, να παίρνουν δηλαδή προβάδισμα πρόκρισης. Πέρυσι ήταν η Γιουβέντους του κακού της δαίμονα Κριστιάνο Ρονάλντο που της πήρε μέσα από τα χέρια της την πρόκριση στον επαναληπτικό του Τορίνο. Τώρα, οι παίκτες της είναι... ψιλιασμένοι, καλύτερα διαβασμένοι και σίγουρα πιο ώριμοι ποδοσφαιρικά.

 Όσο ψυχολογικά έτοιμος και «ώριμος» μπορείς να είσαι κόντρα στην Λίβερπουλ. Η αρμάδα του Κλοπ έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές και στο άμεσο παρελθόν ότι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Το DNA του συλλόγου γιγαντώθηκε και εκτιμήθηκε, μέχρι και από τους πιο πιστούς εχθρούς της, μέσα από τις επικές ανατροπές που έχει πετύχει μέσα στα χρόνια. Να μιλήσουμε για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης, το ποδοσφαιρικό θαύμα κόντρα στην Ντόρτμουντ το 2016 ή το πιο πρόσφατο έπος κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Απ΄όπου και να το πιάσουμε, δεν υπάρχει εξήγηση ή απάντηση στο «πώς το καταφέρνει». Ίσως αυτή την απάντηση την ξέρουν ο Γιούρκεν Κλοπ και οι ποδοσφαιριστές του που θα μπουν σήμερα στο Anfield με την πίεση του αποτελέσματος αλλά έχοντας το "βάπτισμα του πυρός" από τις προηγούμενες ανατροπές, καθώς και μία βαριά φανέλα που έχει μάθει να ανταπεξέρχεται στα δύσκολα. 

Η Λίβερπουλ ψάχνει, εκτός από την ανατροπή, την πρώτη της πρόκριση κόντρα στην Ατλέτικο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τη μία και μοναδική φορά που συναντήθηκαν σε νοκ-αουτ αγώνα ήταν την περίοδο 2009-2010 για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Τότε, η μετέπειτα κάτοχος του θεσμού Ατλέτικο απέκλεισε τους "Reds" στην παράταση παίρνοντας την πρόκριση μέσα στο σπίτι της Αγγλικής ομάδας. Η γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τον Άλισον Μπέκερ με τον Αντριάν να υπερασπίζεται την εστία των Marriners. H Ατλέτικο έχει μαζί της την παράδοση, Λίβερπουλ τον λαό της και η βραδιά αναμένεται, από κάθε άποψη, μεγάλη!  Θυμηθείτε τί έγινε στο πρώτο ματς..


Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ..Η πρόκριση θα κριθεί σε άδειες κερκίδες!

Είναι πραγματικά κρίμα τέτοιο ματς να γίνει δίχως την παρουσία κόσμου. Το Parc De Princess θα θυμίζει άχαρο σκηνικό όσο στο χορτάρι του θα παρελαύνουν δεκάδες αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στο πρώτο ματς της Βεστφαλίας έλαμψε -για άλλη μια φορά- το άστρο του Χάαλαντ που καθόρισε μόνος του την μοίρα του αγώνα, όσο ο Νειμάρ διαμόρφωνε το τελικό 2-1 δίνοντας ελπίδες στην Παρί ενόψει της σημερινής ρεβάνς. Ο κορωνοϊός μπορεί να απομάκρυνε τους θεατές, ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει ζωντανό.

Χωρίς τον αρχηγό τους Τιάγκο Σίλβα αναμένεται να παραταχθουν οι Παριζιάνοι, ενώ αμφίβολος είναι και ο Κιλιάν Εμπαπέ. Από την άλλη οι Γερμανοί ταξίδεψαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο Παρίσι και ο μόνος αμφίβολος για τον σημερινό «τελικό» είναι ο Θόργκαν Αζάρ με την συμμετοχή του να κρίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή. Ακολουθεί η υποψήφια 11αδα των δύο «μονομάχων»:



Tα στιγμιότυπα από το πρώτο ματς:


Σέντρα στις 22:05 και στα δύο ματς με το μόνο δίλημμα να είναι ποιόν αγώνα θα επιλέξουμε να δούμε..

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.