Μένος, λύσσα, πάθος κατά του ΠΑΟΚ… Υπάρχει λόγος!

Αρις Νικολάκης22 Ιανουαρίου 2020

Μηδενική ορατότητα! Αυτός είναι ο σαφής… Ο σαφής; Ο σαφέστατος στόχος είναι όσων το VAR έχει κάνει τον βίο, αβίωτο. Είχαν συνηθίσει – βλέπετε - να διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλο. Η θολή εικόνα της διαιτησίας κατά την διάρκεια του αγώνα και η εν συνεχεία «απομάκρυνση εκ του ταμείου» (καθώς «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται») επέτρεπε το… μαγείρεμα ουκ ολίγων αποτελεσμάτων. 

Η καθαρή - δια του VAR - ωσάν κρύσταλλο εικόνα δεν τους βολεύει φυσικά. Δεν είναι πανάκεια το VAR! Ελαχιστοποιεί πάντως, το ποσοστό αδικίας από ανθρώπινα και μη λάθη των διαιτητών. Τούτο δε, είναι το ζητούμενο. Τον ποθητό είναι για τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους. 

Τέτοιοι φίλαθλοι προχθές, στην Τούμπα αποδέχθηκαν τις διορθωτικές παρεμβάσεις του VAR. Κι ας τούς έβγαλε από τα ρούχα τους η κακή διαχείριση και το χάσιμο χρόνου. Τέτοιοι φίλαθλοι προχθές, στην Τούμπα απέρριπταν κάθε ενδεχόμενο εύνοιας για τον ΠΑΟΚ. Ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος έχασε από το VAR ένα πέναλτι. 

Ο Αστέρας κέρδισε ένα γκολ. Δεν υπήρξε αντίδραση της κερκίδας. Στον ΠΑΟΚ κι ουχί μόνον χρόνια ένιωθαν στο πετσί τους την αδικία με «εργαλείο» την διαιτησία. Κι όταν η έλευση του Ιβάν Σαββίδη κατέστησε τον ΠΑΟΚ κι οικονομικά υπερδύναμη… 

Ουδείς είχε την πρόθεση ο ΠΑΟΚ να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Όταν μάλιστα, ο Ιβάν Σαββίδης διαδήλωνε όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν για το VAR οι …χαλίφηδες τηρούσαν σιγήν ιχθύος. Κι όταν το VAR με όλα τα προβλήματα του (κάθε αρχή και δύσκολη…) δικαίωσε και στην Ελλάδα (δίχως να είναι πανάκεια, επιμένουμε) τις προσδοκίες των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων… Χάλασε συνάμα τη «συνταγή» των… χαλίφηδων. 

Ως εκ τούτων αντιδρούν κατά του VAR αν κι είναι απόλυτα ευνοημένοι από τη λαθεμένη ή κακή(!!!) χρήση του. Είδε όμως, όλη η Ελλάδα – κι ας προσπαθούν κάποιοι – να την βγάλουν «τυφλή» πως το VAR προχθές, στην Τούμπα έσωσε την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας. Δε λέμε της διαιτησίας. 

Λέμε τού ποδοσφαίρου μας. Ξίνισαν οι … χαλίφηδες επειδή το VAR στην Τούμπα δεν επέτρεψε, να διαμορφωθεί εντύπωση εύνοιας για τον ΠΑΟΚ. Μία τέτοια εντύπωση θα τους έδινε δικαίωμα ξεσαλώματος! Την ήθελαν. Την προσδοκούσαν. Λέτε να την επιχείρησαν κιόλας; Λέμε. Λέτε; Τέλος πάντων. 

Η νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης δεν απέφερε μόνον τρεις βαθμούς. Απέφερε μία ακόμη δικαίωση των θέσεων της ΠΑΕ (ως υπέρμαχης του VAR). Απέφερε κι ένα ακόμη πιστοποιητικό εύρυθμης κι αποτελεσματικής λειτουργίας. 

Μετά την ανάδειξη Άκπομ και Σφιντέρσκι ως ιδανικών αντικαταστατών του Πρίγιοβιτς, Γιαννούλη του Βιεϊρίνια και Μίσιτς των Κάνιας, Σάκχοφ αλλά και Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ κατέστη περίτρανα αποδεικτικό της ορθής διαχείρισης κι αποτελεσματικής αξιοποίησης του ευρειών διαστάσεων ρόστερ του ΠΑΟΚ. 

Δεν αρκούν όμως, οι έπαινοι, τα εύσημα κι οι δικαιώσεις. Κατακτήσεις είναι. Αναδεικνύουν την ανωτερότητα του. Κι αυτή δεν φθάνει.  Για τον ΠΑΟΚ – βλέπετε - ο στόχος ήταν κι είναι η εκ νέου κατάκτηση του νταμπλ. Στόχος εντός βεληνεκούς δυνατοτήτων του. Και γι’ αυτό βάλλουν εναντίον του με τέτοιο μένος, με τέτοια λύσσα, με τέτοιο τυφλό πάθος…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.