Μέλος του δ.σ. της ΕΡΤ Α.Ε αποκαθηλώνει τις δικαιολογίες για την γκάφα με Πετρούνια!

Βασίλης Μάστορας25 Ιουλίου 2021

Το ένα λάθος μετά το άλλο κάνει η δημόσια τηλεόραση στην κάλυψη των προσπαθειών των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μετά τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στους προκριματικούς των κρίκων, ακολούθησε η κάκιστη μετάδοση με μονοκάμερο της προσπάθειας της Αννας Κορακκάκη στους προκριματικούς της Σκοποβολής και η μη κάλυψη του αγώνα του Γκιώνη στους προκριματικούς του Πινγκ-πονγκ.

Όλα συνηγορούν ότι έχει γίνει κακός προγραμματισμός από τον προϊστάμενο του Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ Α.Ε, τον οποίο υιοθέτησε και η διοίκηση η οποία επιχείρησε να φορτώσει τις ευθύνες στον Ιάπωνα σκηνοθέτη!

Οποιοι γνωρίζουν πώς παράγεται η εικόνα από την ΟΒS στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υποστηρίζουν ότι καλύπτονται όλοι οι αγώνες, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος προγραμματισμός από τις δημόσιες τηλεοράσεις της κάθε χώρας, ώστε να πάρουν εικόνα για τους αθλητές που ενδιαφέρονται. Παρόμοιος προγραμματισμός, προφανώς και δεν έγινε από την ΕΡΤ Α.Ε και τον προϊστάμενο του Αθλητικού Τμήματος για την προσπάθεια του Πετρούνια κι έτσι δεν είδαμε live τον Ελληνα Ολυμπιονίκη. Ο κακός προγραμματισμός επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η ελληνική τηλεόραση δεν είχε προβλέψει θέση σχολιαστή για τους κρίκους. Οπότε ακόμη κι αν μεταδίδονταν live η περιγραφή της προσπάθειας του Πετρούνια θα γινόταν από τα στούντιο της Αγ. Παρασκευής, ρόλο που είχε επιφορτιστεί η δημοσιογράφος Μαρία Γκίκα. Ακόμη κι αυτό το γεγονός αποδεικνύει με ποιο σεβασμό αντιμετωπίζεται η «μάχη» του Πετρούνια για ένα μετάλλιο. Εικόνα όμως από τα προκριματικά των κρίκων δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα κι έτσι η δημοσιογράφος έμεινε άπραγη.

Η προσπάθεια της ΕΡΤ Α.Ε να φορτώσει την γκάφα στον Ιάπωνα σκηνοθέτη προκάλεσε την αντίδραση και του μέλους του δ.σ. (εκπρόσωπος των εργαζομένων) κ. Αριστοτέλη Μεταξά, ο οποίος σε ανάρτηση του στο fb, καλεί την δημόσια τηλεόραση να ζητήσει συγγνώμη από τους Ελληνες τηλεθεατές, αντί να φορτώνει τις ευθύνες στον Ιάπωνα σκηνοθέτη.

Γράφει ο κ. Μεταξάς: «Αυτό το «Ιάπωνας σκηνοθέτης» φαντάζει πολύ χλωμό για να είναι αληθινό. Καλύτερα να ζητήσουμε συγγνώμη. Συγγνώμη».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.