Άρης: Μέλλον υπό... σχεδιασμό, η παράμετρος των πωλήσεων

Μάνος Χατζάκης11 Μαρτίου 2021

Η οργάνωση και ο σχεδιασμός, με φόντο την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν, ώστε ο Αρης να είναι έτοιμος να βγει στην ποδοσφαιρική αγορά χωρίς να χάσει χρόνο, έχει ήδη ξεκινήσει από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων».
Μπορεί η σεζόν να είναι σε εξέλιξη και να εισέρχεται στην κρισιμότητερη φάση της, ωστόσο στην Αλκμήνης ξεκίνησαν τα πρώτα σχέδια, που αφορούν στο... επόμενο ρόστερ. Οι βάσεις τέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και στην περίοδο του Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα το δυναμικό της ομάδας να είναι... γεμάτο, διαθέτοντας ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται για τουλάχιστον δύο χρόνια συνεργασίας. Στο παραπάνω δεδομένο «πατούν» οι Θεσσαλονικείς, έχοντας προσανατολιστεί σε συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο.

Τα -μέχρι στιγμής- δείγματα και, βάσει των διαθέσιμων επιλογών από ποσοτικής άποψης, δείχνουν ότι οι κινήσεις στη μεταγραφική περιόδο του καλοκαιριού, κινηθούν περίπου στις πέντε, χωρίς να σημαίνει ότι «κλείδωσε» ο εν λόγω αριθμός. Αναφερόμαστε, στις πρώτες σκέψεις, οι οποίες έχουν ήδη εκφραστεί. Ηδη, λοιπόν, οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν το σκανάρισμα της αγοράς, προκειμένου να είναι έτοιμοι, όταν ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα και έχει ξεκαθαρίσει και η τελική κατάταξη στη βαθμολογία. Μέχρι τότε, όμως, και μέχρι να δοθεί -επίσημα- το «πράσινο» φως για τις μεταγραφές, οι ιθύνοντες της εταιρείας θέλουν να είναι έτοιμοι.

Η παράμετρος «πωλήσεις»

Οπως προαναφέρθηκε, ο Αρης διαθέτει ήδη γεμάτο ρόστερ, το οποίο θα έχει ανάλογη εικόνα, ακόμη και, όταν υπάρξουν αποχωρήσεις, είτε λόγω ολοκλήρωσης κάποιων συμβολαίων (π.χ. Σίλβα και Ιωάννου), είτε λόγω πωλήσεων. Ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί ο αριθμός των αποχωρήσεων, αναλόγως θα προσαρμοστεί και το πλάνο ενίσχυσης. Οι Θεσσαλονικείς δεν θα πουν «όχι» σε συζητήσεις για πωλήσεις, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Γιάννη Φετφατζίδη, αν έρθουν προτάσεις για έναν ή περισσότερους ποδοσφαιριστές. Γνώμονας θα είναι το οικονομικό όφελος, αλλά και να μη διαταραχθεί η αγωνιστική ισορροπία. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι εν δυνάμει μέλη του ρόστερ είναι και οι δανεικοί, όπως για παράδειγμα οι Λόπεθ και Ντάτκοβιτς. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ξεκάθαρες σκέψεις για τον αν παραμείνουν ή όχι, καθώς δεσμεύονται αμφότεροι με συμβόλαιο.

Σε κάθε περίπτωση, το σκεπτικό των «κιτρινόμαυρων» είναι να αντικαταστήσουν με ισάξιο ή και καλύτερο, όποιος τυχόν αποχωρήσει από την ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.