Κεραυνοί Μελισσανίδη: «Λειτουργούσαν σαν μαφία, στα 20 είπε μαμά ο Μαρινάκης»

Metrosport Team02 Ιουλίου 2020

Λάβρος κατά της συμμορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε κατά την  κατάθεσή του ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην πειθαρχική δίκη της Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, με βάση την εισήγηση της ανακρίτριας, κ. Σπανού.

Θυμηθείτε τι είπε χθες ο Τάκης Φύσσας, τι ο Ζήσης Βρύζας, αλλά και ο Γιάννης Αλαφούζος

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξεκίνησε ως εξής:

«Θα σας πω πολλά όχι μόνο με την κατάθεση που είχα κάνει. Είχα την πληροφορία ότι το Ολυμπιακός - Βέροια ήταν στημένο, το 3-0. Ο κ. Παναγόπουλος, το έχει καταθέσει αυτό. Εσείς το βάλατε και τον ερέυνησε. Ο στοιχηματισμός έφτασε τα 6 εκατ. Τόσα δεν παίζονται ούτε στο Ρεάλ - Μπαρτσελόνα. Το ομολόγησαν και οι παίκτες και ο Γεωργέας και ο προπονητής. Για πρώτη φορά στην ιστορία από ιδρύσεως του αθλητισμού, ο πρωταθλητής έβγαινε από τον Νοέμβριο. Ήταν όλα μιλημένα και στημένα, πιο στημένα δεν γινόταν».

Συνέχισε για την συνάντηση παραγόντων και Μαρινάκη στο Χίλτον:

«Μπορεί να μην ξέρω για το 2010, δεν ήμουν στο χώρο, μπήκα το 2013. Για το 2012 γνωρίζω για τη συνάντηση στο Χιλτον, ο Μαρινάκης με τους παράγοντες της ΕΠΟ και ο σχεδιασμός πως θα φάνε τον Πιλάβιο για να βάλουν τον Σαρρή. Ο Σαρρής ήταν το εργαλείο τους. Συνεννοήθηκαν αυτοί που πήγαν στο Χίλτον, ο Προύντζος, ο Σταθόπουλος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Σάββας δεν ξέρω αν ήταν στο Χιλτον. Ο Σάββας κατήγγειλε ότι οι πίνακες ήταν μιλημένοι, παράνομοι. Ήταν οι σύμβουλοι της ΕΠΟ εκείνη την εποχή. Αυτοί που πήγαν στο ραντεβού ήταν πρόεδροι Ενώσεων. Εσείς θα το κρίνετε αυτό. Αυτόματα μετά μπήκε ο Σαρρής στην ΕΠΟ, έγιναν οι εκλογές αλλα ήταν ολα μιλημένα. Όταν μιλάει ο Μαρινάκης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και του λέει να βάλει συγκεκριμένο διαιτητή, όταν λέει «αλλαξαμε την Εφέσεων και βγήκε όπως το θέλαμε» εγώ τι να σας πω. Οι κασέτες της ΕΥΠ τα λένε.  Με τον Ζωγράφο έγινε το μεγάλο έγκλημα, τότε έγιναν τα κανονικά εγκλήματα, είχαν βάλει τον Ζωγράφο που κάποια στιγμή μάθαμε ότι κάποιος τον χτύπησε. Τον πρώτο άνθρωπο που ειδοποίησε ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ο Σαρρής. Και δηλώνει ο Ζωγράφος ότι τον απείλησε ένας άγνωστος και μετά μετά βγηκαν και είπαν ότι εγω τον χτύπησα. Μου έκαναν μήνυση και αθωώθηκα. Φτάσανε μέχρι τον Άρειο Πάγο για να δικαστεί η υπόθεση. Για κανονική μαφία μιλάμε».

Ειπε κι άλλα ο Μελισσανίδης:

«Ο Μπριάκος και ένας άλλος έκανε τους ορισμούς, ήταν όλοι μιλημένοι. Τον Ντάλας τον φέρανε για βιτρινα, μπροστινός και να καλυπτει τα εγκλήματα που έκαναν. Δεν έκανε τιποτα. Ξέρω ότι φωνάξαν τον Χάκετ, έναν εγγλέζο διαιτητη, του έδειξαν τα παιχνιδια και είπε ότι ήταν στημένα». Ο Ζωγράφος ήταν εργαλείο τους, κανονικός υπάλληλος, ήταν όλοι μια ομάδα, βάλε αυτό τον παρατηρητή, αυτό τον διαιτητή. Δεν ξέρω ονοματα. Και αυτοί θύματα ήταν. Οι παρατηρητές ήταν μιλημένοι και πηγαίνανε να καλύψουν τους διαιτητές που έκαναν τα χειρουργεία. Τον Σαρρή τον έβαλαν μπροστινό, τον εκμεταλλεύτηκαν και μετά τον πέταξαν. Αυτός τα έκανε όλα. ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ και βέβαια είχε ευθύνη. Εγκληματική οργάνωση κανονική. Από τις κασετες τα έμαθα και από το σύστημα και από τους δημοσιογράφους. Ο Μαρινάκης μιλούσε, το ξέρω από τις κασέτες, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και του είπε να βάλει διαιτητή, προπονητή στον Πανιώνιο, και προπονητές έβαζαν, τα λένε, η ΕΥΠ τα λέει όχι εγώ».

Στις ερωτήσεις από τον κ. Δημακόπουλο απάντησε ως εξής:

Σε ερώτηση για τον Γραμμένο και τη στήριξη που του παρείχε στις εκλογές της ΕΠΟ:

«Εγώ δεν στρατολογώ. Υπήρχαν Ενώσεις που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και ήρθαν με τα υγιή στοιχεία. Εγώ δεν συναντήθηκα με καμία Ενωση. Τα δημοσιεύματα τα έγραφαν τα Μέσα τα δικά σας. Τρία χρόνια ο Γραμμένος, βγήκαν τρεις ομάδες, αυτό τα λέει όλα. Δεν κάναμε καμια χούντα όπως ήταν πριν».

Για τις καταθέσεις:

«Εγώ βλέπω ότι τα έχουν γυρίσει όλοι οι μάρτυρες. Δεν θυμάμαι τι είχα πει για τους διαιτητές στην κατάθεση μου στο ποινικό δικαστήριο. Με τον Μαρινάκη ήμουν 25 χρόνια φίλος και από τότε που πήρα την ΑΕΚ μου κήρυξε τον πόλεμο γιατί ήθελε να είναι αυτός και κανένας άλλος. Ηθελαν να με ενοχοποιήσουν για τον τραυματισμό του Ζωγράφου». 

«Είπα ότι ο Μαρινάκης είναι κατίνα. Δεν πήγε στρατό, κανείς δεν ξέρει γιατί δεν πήγε. Γιατί απαλλάχθηκε; Έκρυψαν και τον φάκελο. Γι' αυτό είναι κατίνα, αρχικατίνα. Δεν ξέρω τι έγινε στο noor1 και δεν με αφορά. Που κολλαει αυτή η υπόθεση;»

Για το με ποια ιδιότητα μιλούσε τότε αφού δεν ήταν πρόεδρος της ΑΕΚ:

«Μιλούσα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ το 2014, η ιδιότητα μου ήταν ότι ήθελα να φτιάξω την ομάδα μου. Θεσμικά όμως, δεν ήμουν τίποτα, χορηγός και οπαδός. Με ποια ιδιότητα εσείς υπερασπίζεστε τον Μαρινάκη που του έχει απαγορευτεί να ασχολείτε με το ποδόσφαιρο. Τι μου λέτε για το στοίχημα, τα κουπόνια και ο ΟΠΑΠ. Τι είναι αυτά που λες τώρα κοπέλα μου, θα γελάει ο κόσμος. Δεν υπήρξε κανένα κώλυμα, τι είναι αυτά που λέτε. Ή απόφαση ήταν της ΕΕΑ να μην είναι η ΑΕΚ στο κουπόνι». 

Τον ρωτούν για το επεισόδιο στο ΑΕΚ-Αρης:

«Είμαι παράγοντας, έχω εκνευρισμούς, αυτή την περίοδο είμαι τιμωρημένος αλλά τηρώ την τιμωρία μου. Σας είπα ότι μιλούσα με τον Σαρρή το 2014. Η σχέση μου με τον Μαρινάκη χάλασε γιατί το 2013 που πήρα την ΑΕΚ πίστευε ότι του χαλάσαμε τη μανέστρα και του την χαλάσαμε. Οι αντεγκλήσεις συνεχίζονται, αυτή είναι η νοοτροπία του να μας πεθάνει όλους για να ζησει αυτός. Μαμά είπε στα 20 του, τα βρήκε όλα έτοιμα. Θα πεταχτούν τα κόκαλα του Λαμπράκη από τον τάφο. Οι κασέτες της ΕΥΠ μιλάνε, εγώ τι εμπάθεια να έχω».

Ερώτηση του δικηγόρου το Σαρρή για Παπακωνσταντίνου και Σπάθα:

«Δεν γνωρίζω τον Παπακωνσταντίνου. Δεν είπαν τίποτα για Σπάθα, τι να επιβεβαιώσω. Ο Σαρρής μίλησε με Μαρινάκη μία σίγουρα, σύμφωνα με τις κασέτες. Ξέρω ότι μιλούσε ο Μαρινάκης με τον Σαρρή για τον ποιον διαιτητή θα βάλουν σε έναν αγώνα. Του είπε "έχει μπει αυτός και είμαστε εντάξει". Μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και να λένε ποιος διαιτητής θα μπει; Μην τρελαθούμε. Δεν θυμάμαι ποιος είναι ο διαιτητής». 

Απάντησε για τις επαφές του με ανθρώπους των Ενώσεων:

«Οι Ενώσεις και οι άνθρωποι που ήθελαν το καλό του ποδοσφαίρου, ήθελαν ξεσκαρτάρισμα. Δεν ήρθα σε καμία επαφή με κανένα πρόεδρο, για πρόσεξε πώς το λες. Ήταν τόση η μπόχα που δεν άντεχε άλλο ο κόσμος και σας πήρε το ποτάμι. 20 χρόνια το έπαιρνε ένας, με αυτή την ΕΠΟ, σε τρία χρονια το πήραν τρεις. Ο Ντάλας ήταν βιτρίνα, κανονική βιτρίνα. Που είναι στην ΚΕΔ τώρα, μεθυσμένος είσαι; Όταν λέει ότι ο Ντάλας είναι στην ΚΕΔ τώρα; Μόλις έφυγε η εγκληματική οργάνωση, έφυγε κι αυτός. Δεν έχω να πω τίποτα για Γκιρτζίκη, ήταν και αυτός μέσα στην οργάνωση. Ο Καραμελίδης ήταν και αυτός στην ομάδα, τα μαγείρευε ολα». 



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.