Μελισσανίδης για την Ποντιακή Γενοκτονία: «Η γιαγιά μου ξυπνούσε από εφιάλτες με φωτιές»

Metrosport Team19 Μαΐου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

Ο Πόντιος στην καταγωγή Έλληνας Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής μίλησε συγκινημένος για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μεταξύ άλλων, ο Ιωάννης Μελισσανίδης δήλωσε:

«Έχω μεγάλη ευαισθησία είμαι περήφανος για την ποντιακή μου καταγωγή. Η μέρα αυτή ξυπνά έντονες μνήμες. Οι θηριωδίες που γίνανε, νέοι, γυναίκες, παιδιά βιάστηκαν και σφαγιάστηκαν. Περίπου 353.000 είναι τα θύματα, είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Τα ιστορικά ντοκουμέντα είναι η απάντηση σε οποιοδήποτε προκλητική δήλωση. 

Η γενοκτονία έχει αναγνωριστεί από κράτη του εξωτερικού και 9 πολιτείες των ΗΠΑ. Η γιαγιά μου γεννήθηκε το 1911, ήρθε από το Καρς και πέθανε στα 90 της. Μέχρι να πεθάνει ξυπνούσε στον ύπνο της από εφιάλτες από τις φωτιές που είχαν βάλει οι Τούρκοι για να τους κάψουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όσους σκοτώθηκαν αλλά και όσους διασώθηκαν. Γιατί οι Πόντιοι έχουν συμβάλλει στη δημιουργία του ελληνικού κράτους, είμαστε δουλευταράδες.

Πόντιος σημαίνει πυρρίχιος. Η φωτιά στα μάτια, στην ψυχή. Τον έχω χορέψει, τον έχω μάθει, το πιο δύσκολο κι από το τεχνικό κομμάτι είναι να τον χορέψεις με την ψυχή σου. Αν δεν έχεις φλόγα στα μάτια σου, είναι ένας καμμένος πυρρίχιος. Πρέπει να είσαι ολυμπιονίκης στην ψυχή. Είδα 80χρονο που μας έβαλε όλους κάτω στον πυρρίχιο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.