«Μείναμε ενωμένοι, νίκη ψυχολογίας»

Γιώργος Πετρίδης04 Φεβρουαρίου 2020

«Μείναμε ενωμένοι, νίκη ψυχολογίας», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη νίκη επί της Βόννης, ο υπηρεσιακός τεχνικός του ΠΑΟΚ, Στάθης Νεραντζάκης.

“Παίζαμε με μία ομάδα που είχε στόχους στο παιχνίδι, για να πάρει το πλεονέκτημα. Ήταν δύσκολο να προσαρμοστούμε σε αυτό αφού ήμασταν τελευταίοι. Μετά από όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες και μετά από τέσσερις σερί ήττες, μείναμε ενωμένοι, βγήκαμε μπροστά και πήραμε μία νίκη σημαντική κυρίως για ψυχολογικούς λόγους ενόψει κρίσιμων αγώνων που έχουμε μπροστά μας στο Πρωτάθλημα”.

Συμβαίνουν αυτά. Μετά από μία κακή εμφάνιση κάθε ομάδα προσπαθεί να αντιδράσει. Υπάρχουν παίκτες με αθλητικό εγωισμό και ήταν φυσιολογικό να αντιδράσουν. Στο ματς με τον Κολοσσό υπήρχε και θέμα ενέργειας γιατί είχαμε δύο ματς τις μέρες που προηγήθηκαν, υπήρχε κούραση και προσπαθήσαμε να τη διαχειριστούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο παλέψαμε και σίγουρα δεν ήμασταν αδιάφοροι. Προσπαθούμε να κάνουμε rotation και τώρα με ένα ματς την εβδομάδα θα είμαστε πιο φρέσκοι για τα επόμενα παιχνίδια”.

Για τον στόχο: “Δεν φτάνει μόνο ο εγωισμός. Δεν φτάνει μόνο ένα στοιχείο. Οι παίκτες έκαναν ένα βήμα μπροστά και στις επόμενες 20 μέρες με τις προσθήκες των δύο παιδιών που δεν έχουν προσαρμοστεί αφού δεν έχουν κάνει κανονική προπόνηση, θα ετοιμαστούμε για το τελευταίο κομμάτι του Πρωταθλήματος”.

Τι κέρδισε ο ΠΑΟΚ από τη συμμετοχή στο BCL: “Δεν είμαι ο κατάλληλος να το πω. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος οργανισμός, δεν έχει σημασία το τι επιλέγουν τα πρόσωπα. Πρέπει να παλεύει σε όλα τα παιχνίδια. Η πορεία δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ αλλά για το πρεστίζ της ομάδας είναι σημαντικό να παίζει στην Ευρώπη”.

«Δείξαμε χαρακτήρα»

Από την πλευρά του ο Άαρον Μπεστ: “Η Βόννη είναι σπουδαία ομάδα. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα, θέλαμε να επανέλθουμε, παλέψαμε και κάναμε αυτά που έπρεπε για τρεις περιόδους, δείχνοντας μαχητικό πνεύμα. Σημειώσαμε κάποια κρίσιμα σουτ, βγάλαμε μερικές σημαντικές άμυνες και πήραμε το αποτέλεσμα”. 

 

«Ανεπίτρεπτη η εικόνα που δείξαμε»

Κρις Ο'Σι (Προπονητής Βόννης): Ο ΠΑΟΚ έκανε καλό επιθετικά παιχνίδι, έπαιξε ως ομάδα και άξιζε τη νίκη. Είναι απογοητευτική η εικόνα μας στην άμυνα μετά τη δεύτερη περίοδο, ειδικά σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να μας δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Είναι ανεπίτρεπτη αυτή η εικόνα και θα πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε να συνεχίσουμε στο BCL και να βγούμε από τη δύσκολη θέση στο Πρωτάθλημα”.


«Θα μπορούσε να είχε προκριθεί ο ΠΑΟΚ αν...»

Μπράντεν Φρέζιερ (Παίκτης Βόννης): “Ξέραμε ότι χρειαζόμασταν τη νίκη για την πρώτη θέση. Μπήκαμε καλά στην πρώτη περίοδο όμως στη συνέχεια δεν είχαμε ανάλογη εικόνα. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό και ξέφυγε. Πρέπει να συνεχίσουμε και να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια”.

Για τον ΠΑΟΚ: “Μας νίκησαν δύο φορές. Αν είχαν αυτούς τους παίκτες από την αρχή της σεζόν θα μπορούσαν να προκριθούν στην επόμενη φάση”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.