Μέγαρο Μαξίμου: Τι αλλάζει μετά τις παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου - Ο «υπερυπουργός» Μάκης Βορίδης

Metrosport Team01 Απριλίου 2024

Αλλαγές και μεγάλες ανακατατάξεις προκύπτουν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις παραιτήσεις των δύο Υπουργών και στενότατων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο Υπουργοί εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση μετά την αποκάλυψη της συνάντησής τους με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, στον απόηχο του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Το Βήμα» για αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη τη μοιραία βραδιά του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζος και ο γενικός γραμματέας νομικών και κοινοβουλευτικών θεμάτων Σπύρο Κουτνατζής αντικαθιστούν τους δύο παραιτηθέντες υπουργούς, ενώ νέες αυξημένες αρμοδιότητες θα έχει και ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.

Ο νέος ρόλος του Άκη Σκέρτσου

 Επιπλέον, ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία).

 Η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού, μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του Πρωθυπουργού.

 Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.