Μεγαλώνει το «μαύρο» σερί της Τούμπας

Γιώργος Πετρίδης02 Ιουλίου 2020

Το γήπεδο που διαχρονικά ήταν ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων του ΠΑΟΚ, έχει εξελιχθεί σε «μαύρη τρύπα» γι' αυτόν. Η χθεσινή ήττα από την ΑΕΚ ήταν η τέταρτη συνεχόμενη για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε ματς-ντέρμπι των πλέι οφ, απέναντι δηλαδή σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άρη.

Πριν τη χθεσινή ήττα αλλά και εκείνη της πρεμιέρας των φετινών πλέι οφ από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί στην Τούμπα και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του απέναντι σε κάποιον από αυτούς τους αντιπάλους. Ήταν για τα πλέι οφ του 2017 όταν είχε ηττηθεί από την ΑΕΚ με 0-1 και από τον Παναθηναϊκό με 2-3. Αν υπολογίσουμε και το τελευταίο ντέρμπι των πλέι του 2016, απέναντι στον Παναθηναϊκό που έληξε με 1-1 (17΄Γκάρι Ροντρίγκεζ – 26΄Λουντ), το σερί χωρίς νίκη σε ντέρμπι εντός έδρας για τα πλέι οφ, έφτασε τα πέντε παιχνίδια.

Για να βρούμε την τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ σε ένα ματς στην Τούμπα απέναντι σε κάποιον από αυτούς τους αντιπάλους για τα πλέι οφ, θα πρέπει να γυρίσουμε στις 11 Μαίου 2016 όταν επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 2-1, μέσα μάλιστα από ανατροπή.

Συνολικά στην ιστορία του στα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ μετράει ως γηπεδούχος πια επτά ήττες σε 17 εντός έδρας παιχνίδια απέναντι στους υπόλοιπους της Big 5, ενώ έχει εννιά νίκες και μία ισοπαλία. Αναλυτικά αυτά τα παιχνίδια ανά σεζόν...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.