Μεγάλο «στοίχημα» του ΠΑΟΚ η περαιτέρω πορεία

Δημήτρης Μπούζας07 Ιανουαρίου 2021

INFO: Στον ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα ποντάρουν σε ευνοϊκές συγκυρίες και στο... φιλότιμο των «εμπλεκόμενων».

Συνεχίζοντας το προχθεσινό μας σχόλιο, στο οποίο αναφερθήκαμε με ποιο τρόπο κινείται ο Δικέφαλος στο φετινό πρωτάθλημα, ερχόμαστε σήμερα να προσθέσουμε δίπλα στον τίτλο του που χαρακτηριστικά τόνιζε πως «πορεύεται χωρίς πυξίδα και με ανοιχτές τις πληγές του» και τη στοιχειοθετημένη άποψη ότι από εδώ και πέρα αυτή η πορεία μοιάζει με ένα μεγάλο στοίχημα. Κι αυτό γιατί σταθερές προοπτικές και αισιόδοξες προβλέψεις δύσκολα μπορούν να προκύψουν μέσα από σπασμωδικές κινήσεις όπως είναι αυτές που κυριαρχούν τα τελευταία δύο χρόνια, ιδιαίτερα στο σημαντικότατο τομέα της μεταγραφικής ενίσχυσης. Η παντελής έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού με την απογύμνωση του ρόστερ (πουλάς έναντι ψιχίων παίκτες - διαμάντια) και ο αυτοκαταστροφικός τρόπος αντικατάστασης τους, δεν αφήνουν περιθώρια για ευκρινείς πιθανολογήσεις.

Για πρώτη φορά ίσως ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχοντας εμπειρίες από αρκετές περίεργες και ως ένα σημείο και θολές ανακατατάξεις με αντίστοιχα σκωτσέζικα ντους, δείχνει την πρόθεση να μην συμμεριστεί αβασάνιστα ότι με τόση ευκολία του σερβίρουν. Όχι ότι δεν διατηρεί ακόμη ελπίδες για μια ανασυγκρότηση και για μια πιθανή και ουσιαστική αντεπίθεση. Ο τίτλος βέβαια ξεμάκρυνε, αλλά δεν χάθηκε. Είναι όμως τόσο απογοητευμένος διαπιστώνοντας ότι μετά τα όσα και τόσα παθήματα η κατάσταση παραμένει η ίδια: Η ομάδα πορεύεται δηλαδή χωρίς πυξίδα και με ανοιχτές της πληγές της, όπως γράψαμε προχθές και όπως επί του προκειμένου αξίζει να τονιστεί ότι με αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που συμφώνησαν μαζί μας.

Προσεγγίζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις και μένοντας στις πρώτες κινήσεις τις μεταγραφικές, είναι αλήθεια ότι παρά την καλή μας διάθεση, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε και πάλι συγκεκριμένες αδεξιότητες που προκύπτουν σε απλές περιπτώσεις εύκολων δανεισμών. Στην περίπτωση του Κροβίνοβιτς, παίκτη καθ’ όλα ετοιμοπόλεμου και αναγκαίου για τον ΠΑΟΚ, ο δανεισμός εξελίχθηκε σε περιπέτεια. Ο Όλαφ και πάλι βρέθηκε απροετοίμαστος και σχεδόν στο περιθώριο. Όσο για την αντίστοιχη την «τελειωμένη» του Κρμέντσικ, εκεί είναι να κρύβεσαι και να ντρέπεσαι. Όχι γιατί ο παίκτης δεν είναι καλός, καμία σχέση, αλλά οι συνθήκες και οι όροι με τους οποίους κατέληξε στον ΠΑΟΚ, θεωρούνται ακατανόητοι, ανεκδιήγητοι και δεν συνάδουν με νοοτροπίες επαγγελματικής ομάδας και ιδιαίτερα ενός κλαμπ του μεγέθους και της οικονομικής ισχύος του ΠΑΟΚ. «Αποκτήθηκε» ο παίκτης χωρίς οψιόν αγοράς. Αν είναι δυνατόν! Δηλαδή να έρθει εδώ έξι μήνες και από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ να μην έχει εξασφαλίσει ούτε τη στοιχειώδη προοπτική και πρόνοια να είναι εκείνος που θα έχει τον πρώτο λόγο να τον αποκτήσει. Απίστευτα πράγματα! Ο νέος τεχνικός διευθυντής Όλαφ Ρέμπε αφού απέτυχε παταγωδώς στις περήφανες πωλήσεις των ασημικών, ξεγυμνώνοντας απερίσκεπτα το ρόστερ, αποδεικνύεται αφελής και αδύναμος επί του προκειμένου. Ας μην μπούμε στον πειρασμό να ανατρέξουμε και στη θητεία του προκατόχου του που έληξε άδοξα και στα λάθη του. Βλέπετε όμως ότι οι εκάστοτε τεχνικοί διευθυντές που έρχονται στην Τούμπα, πλην όλων των άλλων ευεργετημάτων που απολαμβάνουν (βλέπε παχυλότατους μισθούς), επιπρόσθετα έχουν εξασφαλισμένη εκ προοιμίου με έναν περίεργο τρόπο και την ασυλία τους! Η οποία κάποιες φορές επεκτείνεται και στην υστεροφημία τους. Χώρια βέβαια που την ίδια ασυλία απολαμβάνουν (και πάλι περιέργως) και τα παλτά που κουβαλάνε στην Τούμπα.

Με αυτά και με αυτά λοιπόν, επόμενο είναι αν δεν συμβεί κάτι το εξαιρετικό από εδώ και πέρα στο θέμα της ενίσχυσης του ρόστερ, η πορεία της ομάδας να παραμείνει ένα μεγάλο στοίχημα. Ένα στοίχημα που όλοι εύχονται να το κερδίσει. Επί του προκειμένου θα πρέπει να πούμε πως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι ποντάρουν σε ευνοϊκές συγκυρίες αλλά και στο φιλότιμο των εμπλεκόμενων.

ΥΓ1: Πολύς λόγος έγινε για το παιχνίδι της Λαμίας και την ήττα του Άρη. Είναι για γέλιο η περίπτωση συγκεκριμένων ραδιοφωνατζήδων που επιχείρησαν να «διασκεδάσουν» την υπόθεση επικεντρώνοντας τα αίτια στο τερέν. Ένας από αυτούς (συγκεκριμένα εντεταλμένος της NOVA) την πάτησε όμως άσχημα. Είχε την ατυχία να ρωτήσει τον Ισπανό φορ των κιτρίνων Λόπεθ επικεντρώνοντας κι αυτός σαν βασικό αίτιο την κατάσταση του γηπέδου. Όπως όμως τουλάχιστον αποδείχθηκε, ο Λόπεθ δεν παρασύρθηκε και με την πρέπουσα σοβαρότητα του απάντησε: «Στο ίδιο τερέν έπαιζαν και οι αντίπαλοι μας», συμπληρώνοντας και αποτελειώνοντας με το: «η δική μας νοοτροπία φταίει για το αποτέλεσμα». Κόκκαλο το παλικάρι της NOVA.

ΥΓ2: Διάβασα κάπου ότι «ο ΠΑΟΚ εισέπραξε ένα σεβαστό ποσό για τον Πέλκα». Έκανα το σταυρό μου γιατί εγώ προσωπικά όπως και όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ φυσικά γνωρίζει ότι ο Πέλκας δόθηκε στους Τούρκους με 1,2 εκατομμύρια ευρώ τη στιγμή που την προηγούμενη σεζόν η ίδια ομάδα που τον απέκτησε, έδινε 6 εκατομμύρια ευρώ! Πιστεύω ότι εκ παραδρομής μπήκε η λέξη «σεβαστό» γιατί διαφορετικά δεν εξηγείται τέτοια γκέλα.

ΥΓ3: Μόνο μέσα στο γήπεδο δεν μπήκε ο σχολιαστής στη NOVA όταν η Λάρισα έβαλε το γκολ. Με τις κραυγές του και τους πανηγυρισμούς του, ταράχθηκε ακόμη και ο αντιπαθέστατος και μέγας αντιΠΑΟΚτσής Μπέρτος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.