«Μεγάλο επίκεντρο της πανδημίας η Γρανάδα, τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2020

Για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Γρανάδα και γενικότερα στην Ισπανία, μίλησε στο Metropolis 95.5 ο προϊστάμενος της ελληνικής πρεσβείας στη Μαδρίτη, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος.

«Η Ισπανία ήρθε και πάλι σε μία έκτακτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού. Υπάρχει βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Η Γρανάδα ήδη αποτελεί ένα πολύ μεγάλο επίκεντρο της πανδημίας. Καταγράφονται 925 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους. Εδώ και μία εβδομάδα έχει αποκλειστεί η περιοχή και περιμετρικά από την πόλη. 

Είναι ήδη αποκλεισμένη δεν μπορεί να μπει κανείς, δεν μπορεί να μετακινηθεί ο κόσμος, ούτε από την Μαδρίτη στην Γρανάδα. Μετά το άνοιγμα της χώρας, από το πρώτο κύμα του κορωνοϊού, οι αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η UEFA συνεχίζει το πρωτάθλημα της, γι' αυτό και πραγματοποιείται ο αγώνας. Η ομάδα μετακινείται στις 28 και επιστρέφει στις 30, μας έχει κοινοποιηθεί από τον ΠΑΟΚ. Η αποστολή θα έρθει με τσάρτερ».

Υπογράμμισε ότι: «Και εμείς εδώ στην Μαδρίτη δεν μπορούμε να βγούμε. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κρατήσει τα μέτρα μέχρι τις 9 Μαΐου. Στόχος της είναι να πέσουν τα κρούσματα στα 25. Έχουμε σκληρούς μήνες μπροστά μας. Τώρα είναι 20.000 καθημερινά τα κρούσματα. 

Τα καταστήματα είναι ανοιχτά μέχρι τις 22:00 το βράδυ, υπάρχουν περιορισμοί στο 50% των ατόμων. Φοράμε μάσκες παντού, εμείς τις έχουμε από τις 21 Ιουνίου. Δεν σώζει, είναι κυρίως για προστασία των άλλων». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.