Μεγάλο «διπλό» της Φεγενορντ στο ντέρμπι με Αγιαξ - Στους +6 η διαφορά

Metrosport Team19 Μαρτίου 2023

H Φέγενορντ επκράτησε με 3-2 στο εκτός εδρας παιχνίδι με τον Αγιαξ, σε ένα εκπληκτικό ντέρμπι που είχε δύο ανατροπές. Η ομάδα απο το Ρότερνταμ έκανε μεγάλο άλμα προς την κατάκτηση του τίτλου, καθώς με αυτή τη νίκη αυξάνει τη διαφορά της από τον Αίαντα στους έξι βαθμούς.

Η Φέγενορντ άρχισε ιδανικά το απόλυτο ολλανδικό ντέρμπι αφού άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με αριστερό κοντινό πλασέ του Χιμένες (βγήκε τετ α τετ με τον Ρούλι μετά από εξαιρετική ασίστ του Χάρτμαν), για να έρθει ωστόσο η ανατροπή από πλευράς Άγιαξ που ολοκληρώθηκε πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο 17ο λεπτό ο Άλβαρες έκανε το 1-1 παίρνοντας την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπέρχαους από τα δεξιά ενώ στο 37' ο Τάντιτς έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του αντίπαλου κίπερ με συρτό πλασέ έπειτα από ασίστ του Μπέρχβαϊν (2-1).

Οι συγκινήσεις όμως συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Ρότερνταμ να αποδεικνύεται πολύ σκληρή για να πεθάνει και να κάνει ανατροπή στην... ανατροπή. Ο Σιμάνσκι έφερε ξανά το ματς σε ισορροπία στο 52' εκτελώντας με το αριστερό από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από γύρισμα του Γιάχανμπας από τα δεξιά ενώ στο 86' σίγησε η "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα".

Αυτό έγινε μέσα από στημένη φάση, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Χάντσκο έπιασε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Χερτρούιντα με νέα κεφαλιά εκτέλεσε τον Ρούλι, για να γράψει το τελικό 2-3 και να εκτοξεύσει την Φέγενορντ στο +6 έναντι του δεύτερου της βαθμολογίας Άγιαξ.

ΑΓΙΑΞ: Ρούλι, Σάντσες (87' Λούκα), Τίμπερ, Μπάσεϊ, Βέινταλ (64' Κονσεϊσάο), Μπέρχαους, Άλβαρες, Τέιλορ (77' Κλάασεν), Κούντους, Τάντιτς, Μπέρχβαϊν (77' Μπρόμπεϊ)

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Βέλενροϊτερ, Χερτρούιντα, Τράουνερ (64' Πέντερσεν), Χάντσκο, Χάρτμαν (25' Λόπες), Κοκτσού, Βίφερ, Γιάχανμπας (76' Παϊσάο), Σιμάνσκι (76' Ντανίλο), Ιντρίσι (76' Ντιλροσούν), Χιμένες

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.