Μεγάλη υπόθεση να... σώζεις ένα ματς στο οποίο είσαι τόσο κακός

Γιώργος Στράντζαλης17 Δεκεμβρίου 2021


Ο Αρης πήρε χθες στο Ηράκλειο έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Έσωσε την παρτίδα έστω και στο 90’, σε μία φάση που χρειάστηκε το νεύρο και η ενέργεια του Ιτούρμπε και το ψύχραιμο τελείωμα του Γκάμα. 

Εμεινε όρθιος στο κυνήγι ενός βασικού στόχου, διότι αν έχανε χθες θα έδινε επιπλέον χώρο στον ΟΦΗ, θα τον έβλεπε μπροστά του με συν τέσσερις βαθμούς και παιχνίδι λιγότερο. Οπότε από αυτή την άποψη, ο βαθμός -όπως ήρθε – μπορεί να χαρακτηριστεί “χρυσάφι”.

Κατά τα άλλα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου για τουλάχιστον 55’ αγωνιστικά λεπτά προβλημάτισε και ήταν κουραστικά κακή. Όχι ότι ο ΟΦΗ έθελξε με την παρουσία του. Μην τρελαθούμε κιόλας. Στην πραγματικότητα δεν έκανε κάτι παραπάνω στη συνολική διάρκεια του παιχνιδιού, περισσότερο ο Αρης του έδωσε το δικαίωμα για να αισθάνεται ο αδικημένος της ημέρας.

Για τον Αρη όλα ξεκίνησαν στραβά. Αρχικά η τραγική λάθος εκτίμηση του Κουέστα, ο οποίος φέτος τουλάχιστον δεν μας έχει συνηθίσει σε παρόμοιες στιγμές και μετά οι δύο αναγκαστικές αλλαγές με Ντιαγέ και Ματέο Γκαρσία έκοψαν την ομάδα στα δύο. 

Ο Αρης για μεγάλο διάστημα έμοιαζε αποκομμένος και χωρίς να έχει τρόπο έκφρασης στο γήπεδο. Πολλά λάθη τα οποία συνοδεύτηκαν από νεύρα, και που έκαναν τον ΟΦΗ να φαίνεται ότι μπορεί να διαχειριστεί εύκολα το προβάδισμα που πήρε. Σε επίπεδο τελικής προσπάθειας ο Αρης ήταν ανύπαρκτος για τουλάχιστον μία ώρα αγώνα. 

Ο Καμαρά, για ακόμη ένα παιχνίδι, ήταν εκτός του πεδίου δράσης του. Αλλού για αλλού. Η συμμετοχή του στην επιθετική λειτουργία της ομάδας χαρακτηρίζεται μηδενική και σε πολλές περιπτώσεις ήταν αυτός που χαλούσε όποιες προϋποθέσεις προσπαθούσαν να δημιουργήσουν οι υπόλοιποι. Για το επίπεδο της ποιότητάς του κακό παιχνίδι έκανε και ο Μπρούνο Γκάμα, ειδικά στο α’ ημίχρονο όπου δεν μπορούσε να βγάλει μία συνεργασία μαζί με τον Ματέο Γκαρσία. Ανέβασε την απόδοσή του στο β΄ ημίχρονο, στο οποίο ο Αρης γενικώς έβγαλε περισσότερη ενέργεια, ειδικά από αριστερά με τον Λούμορ, ακόμα και από τον πιο ξεκούραστο ΟΦΗ τον οποίο ανάγκασε να γυρίσει πίσω και να κοιτάξει πώς να διαχειριστεί το αποτέλεσμα.

Παρά την προβληματική εικόνα όμως ο Αρης από τη στιγμή που (φάνηκε ότι) δεν μπορούσε να κερδίσει, τουλάχιστον δεν έχασε. Αυτό μετράει στο ποδόσφαιρο. Και καλό είναι το χθεσινό παιχνίδι 90άλεπτο να λειτουργήσει ως μάθημα εν όψει του αγώνα Κυπέλλου που έχει την επόμενη Πέμπτη στο Ηράκλειο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.