Μεγάλη βοήθεια για τον Λουτσέσκου η επιστροφή του δυναμικού Ισλανδού

Δημήτρης Μπούζας17 Νοεμβρίου 2021

Η επιστροφή του Ίνγκασον συμπίπτει με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, το οποίο είχε διακοπεί για τις υποχρεώσεις του εθνικού μας συγκροτήματος. 

Ο συμπαθέστατος Ισλανδός απουσίασε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας ενός σοβαρότατου τραυματισμού τον οποίο ξεπέρασε, αποδεικνύοντας μεγάλη υπομονή και αυστηρή τήρηση του επίπονου προγράμματος που ακολούθησε για να βρεθεί υγιέστατος και έτοιμος για δράση. Είναι αλήθεια πως έλειψε από την ομάδα του. 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μέχρις ενός σημείου η απουσία του είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τις ισορροπίες της η αμυντική γραμμή του δικέφαλου. Η επιστροφή του ως εκ τούτου θεωρείται και είναι σημαντική βοήθεια προς τον προπονητή του, ο οποίος αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να βρίσκει συνεχώς λύσεις σε προβλήματα αλλεπάλληλων τραυματισμών και έλλειψης εναλλακτικών λύσεων. 

Ο έμπειρος Ρουμάνος αυτή τη στιγμή με ετοιμοπόλεμο τον Ίνγκι είναι σαν να έχει έναν μπαλαντέρ στα χέρια του. Το πως θα διαχειριστεί την παρουσία του θα το δούμε σύντομα. Κι αυτό, γιατί ο Ραζβάν δεν θα αργήσει να παρέμβει με κάποιες τομές στην άμυνα του, τις οποίες θεωρεί αναγκαίες.

 Η επανέναρξη των υποχρεώσεων του δικέφαλου στο εθνικό πρωτάθλημα, αρχίζει από το Περιστέρι την Κυριακή απέναντι στον Ατρόμητο, σε μια ομάδα που αν χάσει αυτό το παιχνίδι, χάνεται στην κυριολεξία, με ότι σημαίνει αυτό το τελευταίο. Στη σειρά ακολουθεί η Σλόβαν για το Κόνφερενς Λιγκ και τρεις μέρες αργότερα θα υποδεχθεί τον Άρη στην Τούμπα. 

Ακολουθεί ο πρώτος αγώνας για την φάση των «16» του κυπέλλου και στις 6 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό. Στη συνέχεια και στις 9 Δεκεμβρίου θα γίνει στην Τούμπα ο τελευταίος αγώνας της φάσης των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ με την Λίνκολν. Ακολουθούν τρία παιχνίδια για το εθνικό πρωτάθλημα: με τη Λαμία στην Τούμπα στις 12/12, με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα στις 15/12 και με τον Αστέρα της Τρίπολης στη Θεσσαλονίκη στις 19/12. 

Μέσα στον κύκλο των συγκεκριμένων αγωνιστικών υποχρεώσεων, υπάρχουν και τα κίνητρα όπως και οι ευκαιρίες που θα κρίνουν την έκβαση της διπλής φετινής αγωνιστικής του προσπάθειας. Εκ των οποίων, η μια στοχεύει στην ευρωπαϊκή πρόκριση και η άλλη στην κατάκτηση των δύο τίτλων εντός της επικράτειας. 

Επί του προκειμένου και στη συγκεκριμένη περίπτωση, πολύ εύκολα κανείς μπορεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα όλων των αγώνων που προαναφέραμε – ανεξαρτήτως επικινδυνότητας – όπως και την αγωνία του Λουτσέσκου να αποφευχθούν κακοτοπιές και πισωγυρίσματα με τον οποιοδήποτε τρόπο και την οποιαδήποτε θυσία απαιτηθεί. Για την ώρα το μήνυμα της ετοιμότητας του Ίνγκασον είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον Ρουμάνο.

Από...κοντά και το ενδιαφέρον του κόσμου του ΠΑΟΚ για τα άλλα τμήματα του συλλόγου. Αυτή τη φορά έχουμε την θριαμβευτική πρόκριση που πήρε η ομάδα του βόλεϊ, η οποία τσαλάκωσε δύο φορές τον Ολυμπιακό. Με τη δεύτερη εδώ στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη άνεση (3-1). Η ομάδα του Καλμαζίδη θεωρείται φαβορί για πρόκριση και στον τελικό, από τη στιγμή που θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια τον Μίλωνα. Το «ποδοπάτημα» εντός κι εκτός έδρας των αλαζόνων εκπροσώπων του λιμανιού, καταθορύβησε όπως ήταν επόμενο κυρίως τους επιτελείς του δαφνοστεφανωμένου, η ενόχληση των οποίων προήλθε από το επικοινωνιακό κόστος αυτής της διπλής φάπας.

ΥΓ1: Πριν στεγνώσει η μελάνι από το προχθεσινό μας σχόλιο ήρθε χθες η άμεση επιβεβαίωση των όσων παρουσιάσαμε με τον τίτλο: «Μακελειό στο αθλητικό αλλά και στο πολιτικό παρασκήνιο». Νέες επιθέσεις, νέοι εκβιασμοί, μεγάλη τρικυμία στο λιμάνι και παράπλευρες απώλειες με την αιφνιδιαστική και σκοτεινή απόλυση του κυρίου Βέργη από τον Sport-fm.

Υγ2: Παρέμβαση από τον αναγνώστη μας και κατά δήλωση του φίλο του Ηρακλή Απόστολου Βασιλειάδη, ο οποίος μας επισημαίνει: «Ήμουν στο Παλέ και είδα το τι έγινε όπως βέβαια το είδαν και όλοι όσοι βρέθηκαν στο τοπικό ντέρμπι. 

Απλά θα ήθελα να συστήσω στους συναδέλφους σας να αλλάξουν τον τίτλο που χρησιμοποίησαν στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες τους, αντί για τη σφαγή του αιώνα, να γράψουν η πριονοκορδέλα του αιώνα. Επίσης και να ενημερώσω κάποιους γιαλαντζί Ηρακλειδείς συναδέλφους σας ότι εκτίθενται προσπαθώντας να φορτώσουν τα αίτια της ήττας σε άλλους παράγοντες και όχι σε αυτούς που εκτέλεσαν εν ψυχρώ την ομάδα τους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.