Μεγάλη πληγή τα στημένα για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης26 Οκτωβρίου 2022

Πολλοί προπονητές έχουν τη θεωρία ότι οι στατικές φάσεις είναι ένα μέτρο βελτίωσης και της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις και αναδεικνύει τη βελτίωση μιας ομάδας. Αν ισχύει αυτό, τότε ο Αρης έχει… θέματα, διότι τα αποτελέσματα είναι μάλλον οικτρά σε άμυνα και επίθεση. Και δεν περιμέναμε το γκολ του Σπόραρ να το επιβεβαιώσουμε. Είναι όμως ενδεικτικό του προβλήματος. 

Ο Αρης δέχτηκε ένα γκολ που στην ανάλυση του αντιπάλου από τον Πάρντιου επισημάνθηκε ο τρόπος εκτέλεσης των στατικών φάσεων του Παναθηναϊκού με… σκριν και εκτελέσεις στο δεύτερο δοκάρι. Το κακό είναι ότι ο Αρης “πληγώνεται” από στημένη μπάλα για τρίτο διαδοχικό ματς. Προηγήθηκαν το γκολ του Ιωνικού (ξεκίνησε από κόρνερ) και εκείνο του Σιμάνσκι που πέτυχε η ΑΕΚ στο 0-1. Επιθετικά δε, σε στημένες φάσεις οι Κιτρινόμαυροι έχουν πάρει ελάχιστα. 

Δύο γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ στο πρώτο ματς με την Γκόμελ, δεν συζητάμε καν για την αποτελεσματικότητα στις εκτελέσεις κόρνερ. Ζήτημα να δημιούργησε προϋποθέσεις τελικής σε κάποιο παιχνίδι. Αν μη τι άλλο, οι στατικές φάσεις (άμυνα-επίθεση) είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει και χρήζει άμεσης βελτίωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.