Μεγάλη νίκη για την Εθνική Γυναικών, 2-1 την Ουκρανία

Παναγιώτα Χαλκιά27 Οκτωβρίου 2023

Τη νίκη με 2-1 πανηγύρισε η Εθνική Ομάδα γυναικών επί της Ουκρανίας στο Ηράκλειο της Κρήτης για την τρίτη αγωνιστική του έβδομου ομίλου του Nations League. 

Οι φιλοξενούμενες ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης με την Καλίνινα. Οι παίκτριες του Κατηκαρίδη ανέβασαν στροφές και ισορρόπησαν το παιχνίδι. Πίεσαν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 36ο λεπτό με την Ελένη Μάρκου ενώ θα μπορούσαν να πάρουν και το προβάδισμα αλλά η προσπάθεια της Σπυριδωνίδου βρήκε στο δοκάρι.

Οι Ουκρανές μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, πίεζαν και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικές για την ελληνική εστία. Στο 58ο λεπτό η Νάση έκανε μια εξαιρετική επέμβαση κρατώντας το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα απείλησαν ξανά με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. 

Η γαλανόλευκη έψαχνε την ευκαιρία να βρει ένα δεύτερο γκολ και αυτή ήρθε στο 71ο λεπτό, όταν η Γεωργατζή στην πρώτη της επαφή με τη μπάλα έβγαλε μπαλιά προς την Σπυριδωνίδου, η οποία δε δυσκολεύτηκε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1. Οι Ουκρανές προσπάθησαν να γίνουν απειλητικές και έχασαν δυο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν στο 93΄και 94΄αφού βρήκαν μπροστά τους το «τείχος» Νάζη που κράτησε το πολυπόθητο τρίποντο για την Εθνική. 

Οι διεθνείς πανηγύρισαν ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς μετά το τελευταίο σφύριγμα φωνάζοντας «Ελλάς Ολέ Ολέ». 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ελλάδα: Νάζη, Πατέρνα, Παλαμά, Σιδηρά, Μήτκου, Κακαμβούκη, Μάρκου, Σαρρή, Κόγγουλη, Σπυριδωνίδου, Γιαννακά

Ουκρανία: Σαμσόν, Σμάτσκο, Ντέρκατς, Απανατσκένκο, Κορσούν, Χιρίν, Κόζλόβα, Πέτρικ, Παντσουλάια, Όβντιτσουκ, Καλίνινα

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.