Μεγάλη νίκη για τη Ρεάλ, πάλεψε για την ανατροπή μέχρι τέλους η Μπαρτσελόνα

Δημήτρης Καλαϊτζής10 Απριλίου 2021

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια στο el clasico, καθώς κέρδισε με 2-1 την Μπαρτσελόνα και έπιασε στην κορυφή την Ατλέτικο. 

Με κεκτημένη φόρα από την τριάρα επί της Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ υπερκέρασε και το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα και έπιασε στην κορυφή την Ατλέτικο Μαδρίτης, που αύριο (11/4) δοκιμάζεται στην έδρα της Μπέτις. 

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το μεγάλο ντέρμπι η «Βασίλισσα», καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Καζεμίρο στο 90΄. 

Φουριόζα μπήκε στην αναμέτρηση η Ρεάλ, καθώς ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 13΄. Οι παίκτες του Ζιντάν βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Λούκας Βάσκεθ έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά και ο Μπενζεμά με τρομερό τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Και λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, οι «μερένχες» διπλασίασαν τα τέρματά τους με αρκετή δόση τύχης. Ο Κρόος εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Ντεστ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν (ο Άλμπα που ήταν πάνω στην γραμμή δεν μπόρεσε να αποσοβήσει τον κίνδυνο).

Στο 35΄ η Ρεάλ έχασε ασύλληπτη ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς. Ο Βινίσιους βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, έδωσε την παράλληλη μπαλιά στον Βαλβέρδε που έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τερ Στέγκεν ενώ στην επαναφορά ο Λούκας Βάθκεθ επιχείρησε το σουτ με τον γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα να αποκρούει σωτήρια.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα έχασε δυο τεράστιες ευκαιρίες με τον Μέσι για να μειώσει στο σκορ. Στη μία η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Αργεντινό σούπερ σταρ των «μπλαουγκράνα», καθώς βρήκε στο δοκάρι μετά την εκτέλεση κόρνερ, ενώ στη συνέχεια ο Κουρτουά τον νίκησε από κοντινή θέση.

Στο 60ο λεπτό η ομάδα του Κούμαν βρήκε την ευκαιρία να μειώσει σε 2-1 με τον Μινγκέθα. 


Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Ρεάλ άγγιξε το 3-1, αλλά η μπάλα μετά το σουτ του Αραούχο βρήκε στο δοκάρι και στην επόμενη φάση, ο υψηλόσωμος γκολκίπερ της «Βασίλισας» κράτησε όρθια την ομάδα του.

Στο 76΄ ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε σωτήρια τη σέντρα-σουτ του Οντριοθόλα.

Οι Καταλανοί λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά το σουτ του Μορίμπα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.