Μεγάλη κουβέντα είπε ο Γκάλης, ο Βρούτσης πρέπει να αξιοποιήσει τους θρύλους του ελληνικού αθλητισμού

Δημήτρης Κανελλάκης23 Δεκεμβρίου 2023

Μεγάλη κουβέντα είπε ο Νίκος Γκάλης, στη βράβευση του από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), στην 70η Τελετή Απονομής Αθλητικών Βραβείων, που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

"Επειδή αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα με τη βία, ήθελα να πω ότι πίστευα πάντα πως ο αθλητισμός πρέπει να είναι ένα θέατρο. Να μπορεί κάποιος να πάρει την οικογένειά του και να πάει στο γήπεδο. Εξακολουθώ να το πιστεύω αυτό το πράγμα. Αν το πιστέψουμε όλοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε στην σύντομη ομιλία του ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ.

Ήταν περιεκτικό μεν, απολύτως σαφές, δε, το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Γκάλης. Έτσι είναι. Πρόκειται για θέμα πίστης, βούλησης, απόφασης να κάνουμε ο καθένας από την πλευρά του αυτό που πρέπει, για να καταφέρουμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα να έχουμε κάποια στιγμή γήπεδα στα οποία θα μπορεί ο καθένας να πάει για να δει έναν αγώνα και να διασκεδάσει. Να μην σκέφτεται ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί μια κατάσταση εξαιτίας της οποίας θα κινδυνέψει ο ίδιος, η γυναίκα του, το παιδί του. Να μην φοβάται ότι θα προκληθούν επεισόδια, εξαιτίας των οποίων θα υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας, ρίψη χημικών, αναστατώσεις γενικώς...

Δεν είναι απλά ωραίο να ακούς από έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού να τοποθετείται και να καταθέτει την άποψή του για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι αυτό της οπαδικής βίας. Είναι πολύ χρήσιμο. Απαραίτητο θα έλεγα.

Νομίζω ότι αν, όπως ο Γκάλης στην εκδήλωση του ΠΣΑΤ για την βράβευση των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού, υπήρχαν και άλλοι κορυφαίοι, εν ενεργεία και μη, που θα αξιοποιούσαν παρόμοιες ευκαιρίες για να στείλουν το δικό τους μήνυμα, ίσως να αυξανόταν κατά πολύ οι πιθανότητες για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου το οποίο τόσο πολύ πληγώνει και τόσο κακό κάνει στην εικόνα που βγαίνει προς τα έξω.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα υπήρχε, νομίζω, ήδη συντονισμένη προσπάθεια, στην οποία θα είχαν ενταχθεί θρυλικές μορφές του αθλητισμού και θα συμμετείχαν σε καμπάνια κατά της καταπολέμησης της οπαδικής βίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ήταν παρών στην αίθουσα όταν έλεγε ο Νίκος Γκάλης αυτά τα πράγματα, κάλλιστα θα μπορούσε να δρομολογήσει εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση, παράλληλα με τις όποιες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και τις όποιες ενέργειες ήδη γίνονται το τελευταίο διάστημα, για να περιοριστεί και να αντιμετωπιστεί πλήρως, αν αυτό είναι εφικτό, το φαινόμενο της οπαδικής βίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.