Μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη, δική του η πρόκριση

Γιώργος Καστάνης11 Μαρτίου 2022

Ενας ΠΑΟΚ από ατσάλι, ένας ΠΑΟΚ φτιαγμένος για τα δύσκολα, πήρε μία σπουδαία νίκη επί της Γάνδης και έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του, στους «8» του Κόνφερενς Λιγκ. Πρόκειται για μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη που φέρει την σφραγίδα του Λουτσέσκου και των παικτών που αγωνίστηκαν.

Η πρόκριση είναι δική του για συγκεκριμένους λόγους που θα αναφέρουμε. Ο ΠΑΟΚ δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα στον αντίπαλό του, να του δημιουργήσει επικίνδυνη φάση. Δεν απειλήθηκε επί της ουσίας ο ΠΑΟΚ και αυτό το γεγονός οφείλεται στην αποτελεσματική αμυντική λειτουργία της ομάδας. 

Μια άμυνα για σεμινάριο που δεν επέτρεψε στους παίκτες της Γάνδης να φανούν επιθετικά. Αλλά είχε και παίκτες παθιασμένους για το τελικό αποτέλεσμα. Με τον Κούρτιτς να φιλά την μπάλα λίγο πριν εκτελέσει το φάουλ, από το οποίο προήλθε το χρυσό γκολ που του δινει προβάδισμα.

Με αυτή την αμυντική λειτουργία ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει την πρόκριση και στον δεύτερο αγώνα.

Θα στερηθεί των υπηρεσιών του Κούρτιτς και του Αντρίγια που δέχθηκαν κάρτες για διαμαρτυρίες και δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν την επόμενη Πέμπτη. Είναι δύο κάρτες που έπρεπε και μπορούσαν να είχαν αποφύγει και οι δύο παίκτες. Ανεξάρτητα όμως παρά τις δύο απουσίες, ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει, μπορεί να προκριθεί και έχει το μέταλλο του νικητή για να πετύχει τον στόχο του.

Επιπροσθέτως είδαμε μία Τούμπα από τα παλιά. Με τον κόσμο να ωθεί τους παίκτες στην νίκη με φοβερή συμπαράσταση. Τέτοιες εικόνες θέλουμε να βλέπουμε στην Τούμπα. Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ που έχει τον πρώτο λόγο, μπορεί να τα καταφέρει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.