«Μεγάλες οι επιτυχίες των δύο Ελληνίδων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταε κβο ντο»

Metrosport Team08 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Μίλτος Γουρουφίδης προπονητής του Ταε κβο ντο για τις επιτυχίες δύο ελληνίδων αθλητριών που έκαναν την διαφορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στη Σόφια στην Βουλγαρία, καθώς κατέκτησαν μετάλλια.

Ο κ. Γουρουφίδης στις δηλώσεις του υποστήριξε τα εξής:

«Ευχαριστούμε θερμά τον όμιλο Metromedia για τη στήριξη και για το γεγονός ότι μας δίνει βήμα να μιλήσουμε για τις επιτυχίες και την προσπάθεια που κάνουμε. 

Μιλάμε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων και την ανταπόκριση των αθλητριών. Και οι δύο αθλήτριες πήραν μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και οι δύο τα κατάφεραν. Η Κλακάλα Μάγδα που κατέκτησε ιστορικό μετάλλιο που είναι και το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για την Ελλάδα. Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της κατέκτησε η νεαρή πρωταθλήτρια, η οποία έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην διοργάνωση. 

Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -51 κιλών, το οποίο έχει και ιστορική σημασία, δεδομένου ότι είναι το πρώτο για τη χώρα μας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, σε παγκόσμιο επίπεδο!  Η Κλακάλα έμοιαζε ασταμάτητη έως τα ημιτελικά. Με μηδέν παθητικό στα σετ, νίκησε 2-0 την Χασάνοβα από το Αζερμπαϊτζάν, την Τσο από την Κορέα στα προημιτελικά και την Ταλιμπιάνοβα από το Ουζμπεκιστάν στα ημιτελικά. Στον τελικό και απέναντι στην Ιρανή Αλιπούρ κατέλαβε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει να δώσει συνέχεια στο σερί, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ηττήθηκε με 2-0 κατακτώντας την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας, το οποίο όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις της αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελικού, δεν την άφησε καθόλου ικανοποιημένη.

Επίσης μεγάλη ήταν η επιτυχία της Πεϊμανίδου Μαρίλιας, η οποία πήρε το επόμενο μετάλλιο με την τρίτη θέση. Σαν σύλλογος έχουμε ευρωπαϊκά μετάλλια, έχουμε και την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Παρισιού. Όλες οι αθλήτριες θα προσπαθήσουν για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το ταε κβο ντο είναι ένα άθλημα που βοηθά την αυτοβελτίωση και την αυτοπεποίθηση και τον σεβασμό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.