Μέγα ρίσκο, με «αλλαγή» Ινγκασον-Εκόνγκ

Metrosport Team03 Ιουλίου 2023

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΡΗΣ

Μία απόφαση που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του ΠΑΟΚ στην σεζόν που αρχίσει σε λιγότερο από 25 μέρες, πήρε χθες η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ που συμφώνησε με την Μίντιλαντ για την πώληση του Ινγκι Ινγκασον στην Μίντιλαντ και την «αντικατάστασή» του με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ τον οποίο απέκτησε με αγορά των δικαιωμάτων του από την Γουότφορντ.

Αν ο γεννημένος στην Ολλανδία διεθνής Νιγηριανός, καταφέρει να προσαρμοστεί άμεσα και να μην φανεί το κενό του Ισλανδού, αρχηγού πέρυσι, του ΠΑΟΚ στα ματς με την Μπεϊτάρ, τότε η διαδοχή θα γίνει ομαλά και χωρίς τριγμούς. Αν όμως, δείξει ότι χρειάζεται χρόνο, τότε αυτό μπορεί να δημιουργήσει ξανά πρόβλημα στην ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ… Και δεύτερο κάζο μετά το περσινό με την Λέφσκι δεν χωράει για τον Δικέφαλο.

Σε ό,τι αφορά στις λεπτομέρειες της συμφωνίας: Ο ΠΑΟΚ θα καρπωθεί περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση Ινγκασον (τον είχε αγοράσει τον Ιανουάριο του 2019 με 4 εκατομμύρια ευρώ από την Ροστόφ), οι 500.000 με την μορφή μπόνους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», στα ταμεία της ΠΑΕ θα καταβληθούν άμεσα 1,2 εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα με την μορφή δόσεων. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έγραψε η δανέζικη «tipsbladet» αργά χθες το βράδυ, ο Ινγκασον θα υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Σε ό,τι αφορά στην μεταγραφή του 29χρονου Νιγηριανού, ο ΠΑΟΚ θα δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στην Γουότφορντ στην οποία ανήκει και τριετές συμβόλαιο με ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως στον ίδιο.

Την διαπραγμάτευση με την αγγλική ομάδα έκανε ο Ζοσέ Μπότο που πέτυχε να κλείσει το «deal», το οποίο ο ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε υπέρ του στις διαπραγματεύσεις με την δανέζικη ομάδα για να ανεβάσει το τελικό ποσό της μεταγραφής.

Πάντως, η αρχική κίνηση της ΠΑΕ θυμίζουμε, ήταν να προτείνει νέο συμβόλαιο στον Ινγκασον που έδειξε μεγάλη επιθυμία να πάρει μεταγραφή και αυτό μαζί με το μεγάλο ποσό που προσέφερε η Μίντιλαντ, οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο να μπει σε συζητήσεις.

Στην Θεσσαλονίκη σήμερα ο Εκόνγκ, μίλησε με Λουτσέσκου

Επιπλέον, σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, ο Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ, αναμένεται σήμερα στην Θεσσαλονίκη με τον ατζέντη του για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να κάνει τις τελικές συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ και να υπογράψει το συμβόλαιό του. Προφανώς, άμεσα θα μεταβεί στην Ολλανδία για να αρχίσει δουλειά και απόδειξη της βιασύνης που υπάρχει στην ομάδα να τον εντάξει στο γκρουπ για δουλειά είναι ότι χθες είχε συνομιλία με τον Ραζβάνβ Λουτσέσκου που τον καλωσόρισε.

Σε ό,τι αφορά στην καριέρα του ύψους 1.91μ. Στόπερ, άρχισε από τις ακαδημίες της Τότεναμ, από εκεί πήγε στην Γκρόνιγκεν, πήγε δύο συνεχόμενες σεζόν στην Ντόρντρεχτ, μετά πήγε ως ελεύθερος στη Γάνδη και από εκεί ακολούθησαν: η Χόγκεσουντ (41 συμμ.), η Μπούρσασπορ (32 συμμ./3 γκολ), Ουντινέζε (66 συμμ.), Γουότφορντ (68 συμμ./2 γκολ) και το τελευταίο εξάμηνο στην Σαλερνιτάνα (9 συμμ./ 1 γκολ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.