Medriterranean: Με Γιούβε και κόντρα στο συναίσθημα

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος13 Φεβρουαρίου 2021

Οι θεσμοί του Κυπέλλου σε Ιταλία και Ισπανία φτάνουν στο τελικό τους στάδιο και έρχονται αγωνιστικές κρίσιμες με ντέρμπι σημαντικά και στο βάθος… ευρωπαϊκοί αγώνες ξανά.

Θα ξεκινήσω μ’ αυτό το στοιχηματικό κλισέ, πως το συναίσθημα δεν μπαίνει στις επιλογές και δεν πρέπει να μας επηρεάζει. Νάπολι-Γιουβέντους. Αυτός είναι ο λόγος της επίκλησης στο κλισέ. Η (αγαπημένη για εμένα) Νάπολι χωρίς Κουλιμπαλί-Μανωλά, με Μαξίμοβιτς-Ραχμάνι πίσω, χωρίς Ντέμε στο κέντρο συν τοις άλλοις, με εσωτερικά θέματα, γκρίνια, αποκλεισμό από την Αταλάντα (που ήταν σαφώς ανώτερη), με τον Γκατούζο στα σχοινιά, πώς να κοντράρει την ανεβασμένη Γιουβέντους που πέρασε στον τελικό και θα είναι ως το τέλος διεκδικήτρια του τίτλου; Με… πόνο καρδιάς, αλλά 2.00 Γιουβέντους μέσα στο «Μαραντόνα», προσωπικά θα το επιλέξω. 

Στην Ιταλία δεν πιστεύω πως η Σπέτσια (με προβλήματα και ανοικτή φιλοσοφία γενικώς) θα καταφέρει να συγκρατήσει την (σχεδόν κομπλέ) Μίλαν (2+Ο1,5), ούτε η (αδιανόητα ντεφορμέ) Κάλιαρι την Αταλάντα που πάει δικαίως τελικό και βρίσκει τα στάνταρ της (2+Ο2,5). Στα Κυριακάτικα μου αρέσει το GG ανάμεσα σε Σαμπντόρια και Φιορεντίνα που «βράζουν στο ίδιο καζάνι» και από το 2015, σε Γένοβα και Φλωρεντία, έχουν διαδοχικά αμφίσκορα. Η αποτυχία της Ίντερ (έχει 7 σερί νίκες κι αν φτάσει τις 8 ισοφαρίζει το ρεκόρ του 2017) να περάσει στον τελικό έχει ενδιαφέρον ως προς τον τρόπο διαχείρισης και πόσο θα την επηρεάσει. Και έχει απέναντί της μια Λάτσιο που διανύει τρομερή περίοδο φόρμας, είναι σαφώς πιο ξεκούραστη και ανέβηκε αισθητά σε απόδοση και βαθμολογία. Θεωρώ ότι οι αποδόσεις αδικούν τη Λάτσιο και θα ρισκάρω στο Χ2 ποντάροντας και στην απογοήτευση και κούραση της Ίντερ.

Στην Ισπανία η Ατλέτικο πηγαίνει στη Γρανάδα μετά το 2-2 με τη Θέλτα, δεν θέλει να δώσει ελπίδες στους διώκτες της με νέο στραβοπάτημα, αλλά και οι γηπεδούχοι δεν είναι στα καλύτερά τους. Είναι όμως αμφότερες ομάδες που σκοράρουν (η παράδοση έχει τελευταία 6-1 και 7-1 για την Ατλέτικο). ΟΚ έχει τις ελείψεις με κορωνοϊό Λεμάρ και Ερέρα η Ατλέτικο και να είναι αμφίβολοι Ζοάο Φέλιξ, Ντεμπελέ και Ερμόσο, αλλά αυτό το 2,50 στο Over χτυπάει κάπως έντονα στο… μάτι. Η σταθερή αξία της στήλης βέβαια στην Ισπανία είναι η Σεβίγια. Και στο πρωτάθλημα πηγαίνει «τρένο» και 2-0 κέρδισε την Μπάρτσα στο Κύπελλο. Με την Ουέσκα κολλημένη στην τελευταία θέση, δεν θα κολλήσει η ομάδα του Λοπετέγι που θα ξεκινήσει με Παπού Γκόμες αντί του απόντα Οκάμπος. Η Μπάρτσα είναι ξεκάθαρα προς αποφυγή, αλλά και η Αλαβές δεν είναι η… ενδεδειγμένη για να πάω στην κόντρα. Στα Κυριακάτικα όχι πολλά και σημαντικά. Μια σκέψη στη Ρεάλ με Over που το έχουμε δει να ξαναβγαίνει και μπορεί να βοηθήσει η Βαλένθια σ’ αυτό και μια αίσθηση ότι θα δούμε καλό ματς με γκολ και από τις δύο ομάδες ανάμεσα σε Βιγιαρεάλ και Μπέτις. Συνοψίζοντας θα κρατήσω τέσσερις επιλογές μένοντας κυρίως στην Ιταλία με 2 και Χ2 για Γιούβε και Λάτσιο αντίστοιχα, GG στη Γένοβα και τον 1 με O1,5 για τη Σεβίγια.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΝΑΠΟΛΙ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2

ΣΕΒΙΓΙΑ – ΟΥΕΣΚΑ 1 & Ο1,5

ΙΝΤΕΡ - ΛΑΤΣΙΟ Χ2

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ G/G

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.