Στήλες The Mediterranean

Mediterranean: Ξεκαθάρισμα Ευρώπης και παραμονής

Metrosport Team03 Ιουνίου 2023

Τελευταία αγωνιστική σε Serie A και La Liga με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα τελευταία ευρωπαϊκά εισιτήρια που απομένουν να «κλειδώσουν», όπως και στις θέσεις παραμονής/υποβιβασμού. Με επιλογές έδρας και κινήτρου κλείνει η σεζόν. 

Η στήλη γράφεται Παρασκευή, γεγονός που σημαίνει πως είναι άγνωστο ακόμη το αποτέλεσμα του Σασουόλο-Φιορεντίνα που θα παίξει ρόλο για την 8η θέση στην Ιταλία. Η μάχη παραμονής Βερόνα-Σπέτσια (σε ενδεχόμενη ισοβαθμία θα παίξουν μεταξύ τους μπαράζ) είναι για το Live περισσότερο. 

Πριν τη σέντρα πάντως δείχνουν να έχουν αξία οι διπλές ευκαιρίες υπέρ τους σε Μιλάνο και Ολίμπικο κόντρα στην αδιάφορη Μίλαν και την «αδειασμένη» Ρόμα. Η 8η θέση στην Ιταλία ίσως δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο αν τιμωρηθεί από την UEFA η Γιουβέντους. Πιο κοντά στο να την κατακτήσει δείχνει η Τορίνο, η οποία υποδέχεται την Ίντερ που δεν «καίγεται» και έχει το μυαλό της τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη (10/6). Θα το παλέψει η Τορίνο, αξία στον 1.

Στην Ισπανία ξεχωρίζουν τρεις άσοι στις μάχες για Conference League και παραμονή. Αρχικά η Οσασούνα. Αν είχε κερδίσει τη Χετάφε θα ήταν σίγουρη 7η. Κρατάει την τύχη στα χέρια της κι αν κερδίσει τη Χιρόνα θα τα καταφέρει, σε μια χρονιά που έδειξε πως το αξίζει. Το ματς είναι τελικός καθώς ενδιαφερόμενη με τον ίδιο στόχο είναι και η Χιρόνα, που θέλει μόνο νίκη αφενός και να μη κερδίσουν Ράγιο, Μπιλμπάο και Σεβίλλη αφετέρου.

Στη μάχη του υποβιβασμού η Βαγιαδολίδ στο Θορίγια υποδέχεται τη Χετάφε στον... τελικό. Με νίκη οι γηπεδούχοι μένουν στην κατηγορία, για το Χ2 θα παίξει η Χετάφε για να σωθεί. Παίζοντας... τη ζωή της σ' ένα 90λεπτο εντός έδρας, πιστεύω πως η Βαγιαδολίδ μπορεί να φτάσει στη νίκη απέναντι στη Χετάφε.

Όπως τα κατάφερε και ήρθαν τα πράγματα για τη Θέλτα της μιας μόλις νίκης (επί της Έλτσε) στο τελευταίο δίμηνο (1-3-8!) θα πρέπει να κερδίσει την Μπαρτσελόνα για να μείνει στην κατηγορία. Οι Καταλανοί έκλεισαν πανηγυρικά την παρουσία τους στο Καμπ Νου που κλείνει για εργασίες, είπαν «αντίο» σε Μπουσκέτς και Άλμπα, δε χάνουν απολύτως τίποτα αν χάσουν. Γιατί όχι...

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΟΡΙΝΟ – ΙΝΤΕΡ 1

ΟΣΑΣΟΥΝΑ – ΧΙΡΟΝΑ 1

ΘΕΛΤA - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ - ΧΕΤΑΦΕ 1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.