Mediterranean: Το κίνητρο, η «ταυτότητα» και το… άδειασμα

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος04 Ιουλίου 2020

Φτάνοντας σταδιακά στο φινάλε των Πρωταθλημάτων, σε δυσμενείς συνθήκες, ολοένα και περισσότερο στρεφόμαστε στις ομάδες που έχουν έντονο κίνητρο για νίκες. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο…

Από τη μια το κίνητρο, από την άλλη η φιλοσοφία, η ταυτότητα μιας ομάδας. Νίκες και γκολ. Εκεί θα πάμε σ’ ακόμη ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο και με υψηλές θερμοκρασίες (στην Ιταλία είναι πιο ήπια η κατάσταση από την Ισπανία).

Στο Τορίνο έχει μεγάλη αντιπαλότητα το ντέρμπι Γιουβέντους-Τορίνο, αλλά η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Μια φορά στα τελευταία 27 ντέρμπι (ανεξαρτήτου έδρας) κέρδισε η Τορίνο. Μόνο η προοπτική να κερδίσει με ανέπαφη εστία η «Γηραιά Κυρία» έχει κάποια αξία. Η φορμαρισμένη και επιθετική Σασουόλο υποδέχεται την παραπαίουσα Λέτσε που έχει τη χειρότερη άμυνα στην Ιταλία (66 γκολ). Αρέσει η νίκη των γηπεδούχων με Over. Η Λάτσιο θα υποδεχθεί χωρίς φορ (εκτός Ιμόμπιλε-Καϊσέδο) τη Μίλαν που με παίκτη παραπάνω έβγαλε πολλές τελικές με τη ΣΠΑΛ. 

Η παράδοση δείχνει αρκετά GG μεταξύ τους. Over δίνει η παράδοση στο Ίντερ-Μπολόνια και φέτος είναι ομάδες που παίζουν σε υψηλό τέμπο σκοραρίσματος. Ξεκάθαρο και σωστό φαβορί η Βερόνα (που θα παλέψει όσο μπορεί για την Ευρώπη) στην έδρα της Μπρέσια που δεν έχει τύχη και δυνατότητες. Η ασυγκράτητη Αταλάντα παίζει στη Σαρδηνία με την αήττητη για 3 ματς Κάλιαρι που έχει προβλήματα στην άμυνα και αρέσει το 2 & Over. Ανοικτό για GG & Over είναι το ντέρμπι του Ήλιου ανάμεσα στις αμφότερα επιθετικές Νάπολι και Ρόμα, ενώ ένα κλικ παραπάνω κίνητρο έχει η Σαμπντόρια έναντι της «άδειας» ΣΠΑΛ μετά την απώλεια μιας σπουδαίας νίκης στο Μιλάνο.

Στην Ισπανία η απουσία του Φεκίρ στην πιο κουρασμένη Μπέτις, ανεβάζει τα ποσοστά για νίκη παραμονής της Θέλτα. Η ισοπαλία Βαγιαδολίδ-Αλαβές δείχνει βολική ανάμεσά τους, αλλά και πιθανή αγωνιστικά. Δεν θα πληρώσουμε να μάθουμε αν θα γκελάρει η Ρεάλ στο Σαν Μαμές. Η Βιγιαρεάλ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, κυνηγάει τη Σεβίλλη για το Champions League και υποδέχεται την Μπαρτσελόνα των εσωτερικών θεμάτων και της απογοήτευσης. Προκλητικά ψηλά ο άσος. Αν μάλιστα κερδίσει και η Ρεάλ την Αθλέτικ, μπορεί να επηρεαστεί ακόμη περισσότερο η «Μπάρτσα».

Στα δευτεριάτικα οι επιθετικές και γρήγορες Λεβάντε-Σοσιεδάδ μπορούν να δώσουν Combo γκολ, ενώ η Σεβίλλη κρίνει την τύχη της κι αν ο άσος είναι χαμηλός, συνδυαστικά με το να σκοράρει 2 γκολ δείχνει πιο ελκυστικός.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΣΑΣΟΥΟΛΟ - ΛΕΤΣΕ 1 & OVER

ΚΑΛΙΑΡΙ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ 2 & OVER

ΜΠΡΕΣΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ 2

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1Χ (Δ.Ε.)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.