Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Στα… σχοινιά Ρόμα και Μουρίνιο, σε «φεγγάρι» η Φροζινόνε

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος30 Σεπτεμβρίου 2023

Αμείωτα συνεχίζουν οι ρυθμοί με εμβόλιμες, ευρωπαϊκά μεσοβδόμαδα και Σαββατοκύριακα υποχρεώσεων στα εγχώρια πρωταθλήματα. Ντέρμπι, ενδιαφέροντα ματς υψηλού επιπέδου όπως αναμένονται, όπως όμως και timing με δεδομένα μας οδηγούν σε επιλογές.

Ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παιχνίδι είναι αυτό της Κυριακής στο Ολίμπικο της Ρώμης που μάλιστα έχει και τον χαρακτήρα του γειτονικού ντέρμπι. Από τη μια αρχικά και βασικά η εξαιρετική Φροζινόνε με το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στη σεζόν, που έχει χάσει μόνο από την πρωταθλήτρια Νάπολι, που έχει σκοράρει σ’ όλα τα παιχνίδια της πλην του Ούντινε, αλλά κυρίως που πείθει με την εικόνα και τον τρόπο παιχνιδιού της. Από την άλλη η Ρόμα η οποία θα κουβαλήσει πάλι απουσίες, που σε δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας ματς μετά το 1-1 στο Τορίνο, γνώρισε ταπεινωτική ήττα με 4-1 στη Γένοβα από τη Τζένοα, με τον Μουρίνιο στα… σχοινιά. Είμαι θετικός για την κόντρα της Ρόμα βάσει δεδομένων, θεωρώ πολύ πιθανό το αξιόλογης απόδοσης Goal Goal.

Στην Ιταλία στάθηκα περισσότερο κατά δεύτερο λόγο στο Μιλάνο όπου η Μίλαν υποδέχεται τη Λάτσιο. Αμφότερες από σερί αγώνες και με δεύτερο ματς Champions League στην εβδομάδα που έρχεται. Οι Ροσονέρι έχουν συνέλθει από το βαρύ 5-1 του ντέρμπι με την Ίντερ, έδειξαν σταθερότητα, αλλά συνολικά και γενικά έχουν περισσότερες αλλά και ποιοτικότερες επιλογές από τη Λάτσιο. Οι Ρωμαίοι έπαιξαν 3 σερί ματς στην έδρα τους με Ατλέτικο, Μόντσα και Τορίνο κερδίζοντας μόνο την τελευταία, στα τρία παιχνίδια Serie A που έδωσαν μακριά από το Ολίμπικο έκαναν την έκπληξη στη Νάπολι, αλλά «χάθηκαν» με Λέτσε και Γιουβέντους γνωρίζοντας ήττες. Η Μίλαν μετράει 4/5 Over 2,5 φέτος, όλα τα εκτός έδρας ματς της Λάτσιο «έφυγαν» στο Over 2,5. Συμβάλλοντας ή όχι οι Ρωμαίοι, θεωρώ πιθανό να έχουμε νίκη των Ροσονέρι αποφεύγοντας το 1-0. Οι νίκες άλλωστε που έχει στα τελευταία 3 χρόνια στην παράδοση κόντρα στη Λάτσιο είναι «καθαρές» και όλες επιβεβαίωσαν την επιλογή (2-0, 4-0, 2-0).

Στην Ισπανία δύο ματς πιστεύω πως ξεχωρίζουν περισσότερο. Αρχικά το Χιρόνα-Ρεάλ Μαδρίτης. Καταπληκτική η πορεία αλλά και η εικόνα της Χιρόνα στους αγώνες που έδωσε. Πέρασε και από την έδρα της Βιγιαρεάλ μετά το εντυπωσιακό 5-3 κόντρα στη Γρανάδα, παίζει με «αέρα» και πλέον έχει μπροστά της το πιο μεγάλο παιχνίδι της μέχρι στιγμής, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Πριν από λίγους μήνες, τον περασμένο Απρίλιο την κέρδισε στο Μοντιλίβι με 4-2. Θα το ξανακάνει; Διόλου απίθανο. Η Ρεάλ επέστρεψε με νίκη 2-0 επί της Λας Πάλμας μετά την ήττα στο ντέρμπι του Μετροπολιτάνο από την Ατλέτικο και πηγαίνει μεσοβδόμαδα στη Νάπολι για τη 2η αγωνιστική του CHL. Στράφηκα στα γκολ που επιβεβαιώνουν αμφότερες (και κυρίως η Χιρόνα), που επικρατούν πάντως και στην παράδοση από το 2017, αλλά που δείχνει και η αγωνιστική τους ταυτότητα ως τώρα.

Τελευταία «στάση» στο ντέρμπι των Βάσκων ανάμεσα σε Ρεάλ Σοσιεδάδ και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Μεγάλο ματς, καλή πορεία και για τις δύο ομάδες μέχρι στιγμής και παραδοσιακά αναμέτρηση που έχει ένταση και συγκινήσεις. Σε 7 σερί ντέρμπι στο Σαν Σεμπαστιάν, από το 2017 η Αθλέτικ καταφέρνει να σκοράρει ανεξάρτητα από το αν παίρνει αποτέλεσμα ή όχι. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ (πηγαίνει στην Αυστρία να αντιμετωπίσει τη Ζάλσμπουργκ) έχει δεχθεί γκολ σ’ όλα τα ματς (La Liga/CHL) που έδωσε φέτος στην έδρα της, η Αθλέτικ (που δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις) μόνο στη Μαγιόρκα έμεινε «άσφαιρη». Θεωρώ πως έχει αξία το Goal Goal σε επίπεδα διπλασιασμού.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΜΙΛΑΝ – ΛΑΤΣΙΟ 1 & Over 1,5

ΡΟΜΑ – ΦΡΟΖΙΝΟΝΕ Goal / Goal

ΧΙΡΟΝΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ G/G & Over 2,5

ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ Goal / Goal

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.