MEDITERRANEAN: Πεινασμένοι, αλλά ταπεινοί

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος13 Ιουνίου 2020

Ναι. Επιτέλους. Καιρός ήταν. Θα κυλήσει η μπάλα σε Ισπανία και Ιταλία. Ολοκληρωμένα θα μιλήσουμε για «ποδόσφαιρο» όταν γυρίσει και ο κόσμος.

Μας έλειψε πολύ. Να το δούμε όμως, όχι τόσο να ποντάρουμε. Ρυθμός δεν υπάρχει, οι προπονήσεις ήταν χαμηλότερης έντασης και η προσαρμογή είναι πολύ δύσκολη. Πεινασμένοι, αλλά ταπεινοί...

Στην επανέναρξη στην La Liga στο πρόγραμμα δεν υπάρχει πολύ μεγάλο ντέρμπι. Από αυτή την οπτική ίσως ξεχωρίζει το βάσκικο Σοσιεδάδ-Οσασούνα. Αντιμετωπίζεται σωστά ως φαβορί η Σοσιεδάδ, όμως οι τιμές στον άσο που κινούνται κοντά στο 1,70 μάλλον δεν είναι ικανοποιητικές αν συνυπολογίσουμε όλα τα δεδομένα και δη την αγωνιστική απραξία. Ένα «ζευγάρι» που περισσότερο βάσει φετινής φιλοσοφίας-απόδοσης προϊδεάζει για σφιχτό παιχνίδι, είναι το Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης. Για τους Βάσκους αποσύρθηκε ο Αντούριθ εν μέσω κορωνοϊού και χωρίς κόσμο το Σαν Μαμές χάνει δύναμη. Η Ατλέτικο θα αγωνιστεί χωρίς Ζοάο Φέλιξ και Κορέα, ενώ είναι αμφίβολος ο Κορέα. Ισορροπία και ισοπαλία «δείχνει» περισσότερο. Στο άλλο ματς που ίσως αξίζει να σταθούμε είναι το Εσπανιόλ-Αλαβές. Η καθεμία τους έχει από μια σημαντική απώλεια (Ντ. Λόπεθ για τους γηπεδούχους, Χοσέλου για τους φιλοξενούμενους). Το κίνητρο είναι μεγαλύτερο για την Εσπανιόλ για να προλάβει το «τρένο» της παραμονής. Η Αλαβές δεν είναι άνετη βέβαια. Είναι η μοναδική οπτική που μπορεί να οδηγήσει σε μια επιλογή 1 με ρίσκο.

Κάπως ανάλογα είναι τα δεδομένα στο Οβιέδο-Πονφεραδίνα στη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή με το βαθμολογικό κίνητρο υψηλότερο στους γηπεδούχους που εντός έδρας δυναμώνουν.

Στην Ιταλία σήμερα διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα σε Νάπολη και Ίντερ στο Σαν Πάολο. Η Νάπολη είχε κερδίσει 1-0 στο Μιλάνο προ κορωνοϊού, αποτέλεσμα που τις δίνει μεγαλύτερο πλεονέκτημα για πρόκριση. Η απουσία του Μανωλά στο κέντρο άμυνας θα καλυφθεί από τον Μαξίμοβιτς. Η Ίντερ θα αγωνιστεί με το εξαιρετικό επιθετικό της δίδυμο, Λουκάκου-Μαρτίνεζ, χωρίς τον Γοδίν και με περισσότερα ρίσκα για να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ της. Αμφότερες δείχνουν να έχουν «αποκούμπι» το Κύπελλο και θέλουν πολύ την πρόκριση. Στο Πρωτάθλημα η Ίντερ πήρε σπουδαία νίκη με 3-1 στο Σαν Πάολο. Η επίθεση της Ίντερ, η άμυνα της Νάπολη και το αμφίδρομο κίνητρο με οδηγούν στα γκολ.

Χωρίς πολλά περιττά, σας παραπέμπω στον αλλαγμένο… μουσικό τίτλο: Είμαστε πεινασμένοι για ωραίο ποδόσφαιρο σε γεμάτα γήπεδα. Παραμένουμε όμως ταπεινοί στοιχηματικά σε Ιταλία-Ισπανία μετά από τέτοια δύσκολα διαχειρίσιμη (σωματικά και ψυχικά) κατάσταση των ομάδων ελέω κορωνοϊού.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

ΝΑΠΟΛΙ – ΙΝΤΕΡ OVER

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Χ

ΟΒΙΕΔΟ – ΠΟΝΦΕΡΑΔΙΝΑ 1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.