Mediterranean: Ντέρμπι με… ξύλο και πέναλτι

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος05 Δεκεμβρίου 2020

Μπαίνουμε στην κρίσιμη τελευταία αγωνιστική σε Champions League και Europa League. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχουν ομάδες οι οποίες θα δώσουν αρκετή βαρύτητα στα ματς που έρχονται.

Ξεκινώντας από την Ιταλία, μια από αυτές πιστεύω πως είναι η Ίντερ. Οι Νερατζούρι ανεβαίνουν σταδιακά και στην Serie A, η νίκη τους στη Γερμανία επί της Γκλάντμπαχ τους κράτησε «ζωντανούς» στο παιχνίδι της πρόκρισης. Θεωρώ ότι και κούραση θα έχουν και δεν θα φορτσάρουν ιδιαίτερα και θα έχουν το μυαλό τους στο εισιτήριο της πρόκρισης. Φαβορί στο Μιλάνο κόντρα στην Μπολόνια η Ίντερ, αλλά δεν πιστεύω να ανοίξει το σκορ και να σημειωθούν 4 γκολ και πάνω. Το Ρόμα-Σασουόλο είναι από τα ελκυστικά ματς της αγωνιστικής. Η Ρόμα έρχεται από το βαρύ 4-0 στο ντέρμπι του Ήλιου από τη Νάπολι. Με γκρίνια, με τον Τότι να κάνει Like στο «Grande vittoria» του Μανωλά και να σχολιάζεται ακόμα και αυτό. Η φετινή Ρόμα μου βγάζει μεγαλύτερη σοβαρότητα.

Στη Νάπολη έπαθε «black out», πέρασε με ανατροπή στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά υποδέχεται τη Σασουόλο που έχει το απόλυτο εκτός έδρας. Πολύ υψηλές αποδόσεις για μια ομάδα που μακριά από την έδρα της είναι τόσο αποτελεσματική. Προτιμώ να πάρω δύο αποτελέσματα (Χ2) σε υψηλότερη απόδοση από ένα. Θα μείνω και στο ντέρμπι Ντέλα Μόλε. Γιουβέντους εναντίον Τορίνο. Όσο κι αν δεν ικανοποιεί η φετινή Γιουβέντους, αυτή η Τορίνο, δεν πιστεύω ότι μπορεί να την κερδίσει. Θα πάει στην κλασική τακτική: Δύναμη, ξύλο, πάθος και ότι βγει. Διαιτητής είναι ο Ορσάτο για τον οποίο είχε γίνει μεγάλος ντόρος προ διετίας σε Ίντερ-Γιουβέντους, για τις οπαδικές του προτιμήσεις. 

Ο αδελφός του είναι… φόλα Γιουβέντους, όπως (λένε) οικογενειακώς. Δεν το έχω σε πολύ η Τορίνο που θα πάει το ματς στη δύναμη να κάνει πέναλτι στη Γιουβέντους, στην οποία ως μεγάλη ομάδα, δίνονται πανεύκολα. Να σκοράρει με πέναλτι (και να φτάσει ο Κριστιάνο στα 751 γκολ…) προσφέρεται σε καλή απόδοση. Ναι, μου αρέσει και η Μίλαν και η Βερόνα, αλλά δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα μέσα… 

Στην Ισπανία μου αρέσει η νίκη της φορμαρισμένης Σεβίγια κόντρα στην αλλοπρόσαλλή Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκεται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Ωστόσο θεωρώ πως το ματς θα έχει και γκολ. Θα κρατήσω όμως κυρίως την Ατλέτικο που ακόμα και χωρίς Σουάρες-Κόστα (που να τους έχει κι όλας δηλαδή) είναι σταθερότατη, ικανότατη και αποτελεσματικότατη και στα μετόσπισθεν «βράχος». Η νίκη της δεν μου αρκεί ως απόδοση. 

Να δεχθεί γκολ από τη Βαγιαδολίδ που θα παίξει (όπως σε πολλά άλλα εκτός έδρας ματς) φουλ άμυνα; Το θεωρώ δύσκολο. Αν ήταν λίγο καλύτερα η Γρανάδα θα την πίστευα με μεγαλύτερη θέρμη κόντρα στην Ουέσκα. Μπορεί να είναι όντως turning point για εκείνη το ματς. Ούτε για τη Σοσιεδάδ είμαι αρνητικός, όμως ντερμπάκι Βάσκων παίζει εκτός, η Αλαβές έχει καλά αποτελέσματα τελευταία και έχει μπροστά της «τελικό» στο Σαν Πάολο με τη Νάπολι για το Europa League. Ναι για Σοσιεδάδ, αλλά μ’ αυτά τα δεδομένα, σαν πολύ μικρό μου φαίνεται το 1,80.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.-ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ 1&NG

ΙΝΤΕΡ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ 1&UNDER 3,5

ΡΟΜΑ-ΣΑΣΟΥΟΛΟ Χ2

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.