Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Μια αναίμακτη «γκέλα» να… τριτώσει πριν τον «τελικό»

Metrosport Team09 Μαρτίου 2024

Καλό Σαββατοκύριακο σ’ όλους τους φίλους της στήλης. Δυνατό Σαββατοκύριακο και αυτό. Ωραία ζευγάρια στην αγωνιστική και τα ευρωπαϊκά που έφυγαν κι έρχονται παίζουν το ρόλο τους…

Στην Ιταλία κάνω αρχικά στάση στο Ρενάτο Νταλ’ Άρα. Διόλου απίθανο να κάνει και η Ίντερ μια. Θα είναι μια… αναίμακτη «γκέλα» πριν τον «τελικό» στο Μετροπολιτάνο, στον δεύτερο αγώνα με την Ατλέτικο (στη ρεβάνς του 1-0 στο Μιλάνο). Αναίμακτη με τους Νερατζούρι στο +15 από τη Γιουβέντους και δίχως αντίπαλο για το Scudetto. Θα είναι γκέλα όμως; Η Μπολόνια του (πρώην Ιντερίστι) Τιάγκο Μότα έχει πάρει φόρα ξανά, είναι σε top φόρμα, έβγαλε μεγάλο διπλό 1-2 στο Μπέργκαμο και έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται εισιτήριο του Champions League. Εφιαλτικές μνήμες στο Νταλ’ Άρα για την Ίντερ, ειδικά με το ιστορικό λάθος του τερματοφύλακα Ράντου που την άφησε εκτός Scudetto. Φέτος δε ήδη δύο φορές οι Ροσομπλού του Μότα της έχουν «πάρει τον αέρα»: Ισοπαλία 2-2 μέσα στο Μιλάνο στον πρώτο γύρο και μεγάλη πρόκριση στο κύπελλο (1-2/0-0 καν. διάρκεια). Γιατί να μην τριτώσει; Πρόκειται για τις δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ιταλία, φρούριο για τη Μπολόνια το Νταλ’ άρα (11-2-1), ασταμάτητη (11-2-0) και αήττητη εκτός έδρας σ’ όλες τις διοργανώσεις η Ίντερ. Θα στηρίξω Μότα με πιθανό goal goal.

Στη Φλωρεντία η Ρόμα πηγαίνει με… σπασμένα φρένα, συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές νίκες και την ανοδική πορεία της μετά την έλευση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι στον πάγκο. Οι Τζαλορόσι διέλυσαν με 4-0 τη Μπράιτον στον πρώτο αγώνα για τους 16 του Europa League και έφτασαν μια ανάσα πλέον από την 4αδα στη Serie A με την 6η νίκη τους στα τελευταία 7 ματς. Πολύ μεγάλη ήταν και η νίκη της Φιορεντίνα την Πέμπτη στο Ισραήλ με 4-3 επί της Μακάμπι Χάιφα για τους «16» του Conference League. Και ήταν πολύ σημαντικές για την 5η θέση που θεωρείται πολύ πιθανό να δώσει κι αυτή εισιτήριο CHL σε Ιταλική ομάδα. Πιθανό goal goal ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν επιθετική τάση, που ξόδεψαν και δυνάμεις μεσοβδόμαδα, αλλά τείνω προς τη φόρα της Ρόμα με Ντε Ρόσι…

Στην Ισπανία ξεχώρισα τον άσο της Βαλένθια που υποδέχεται τη Χετάφε. Δεύτερο σερί στο Μεστάγια μετά το πολυσυζητημένο 2-2 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεδομένη η δύναμη που έχει στην έδρα της και με κίνητρο να πλησιάσει στο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όχι πως η Χετάφε απέχει πολύ, όμως εκτός έδρας βγάζει περισσότερες αδυναμίες και δεν έχει αποτελεσματικότητα, αλλά κυρίως είναι πολύ σημαντικές οι δύο απουσίες άκρως επιδραστικών παικτών της. Του Μπόρχα Μαγιοράλ που έχει σκοράρει 15 γκολ και του Μέισον Γκρίνγουντ που μετρά 6 γκολ και 5 ασίστ. Λογικά θα έχει πρωτοβουλία η Βαλένθια στο Μεστιάγια, επιθετικό τόνο θα δώσει και περιμένω να το πάρει το ματς. Καλή επιλογή και ο Ούγκο Ντούρο για σκόρερ που έχει 11 γκολ πλέον σκοράροντας στο τελευταίο ματς με τη Ρεάλ.

Στη Μαδρίτη και για το ματς της Ρεάλ με τη Θέλτα είναι και η τελευταία στάση. Ζορίστηκε με τη Λειψία που ήταν πολύ δυνατή, αλλά προκρίθηκε η Ρεάλ που συνεχίζει στην κορυφή της La Liga δίχως να αμφισβητείται το προβάδισμά της. Δεν ξέρω αν θα χαλαρώσει κάπως η Ρεάλ ή θα βγάλει κόπωση, γκολ δέχεται στο Μπερναμπέου πάντως και η Θέλτα πηγαίνει στη Μαδρίτη μετά από μια πολύ σπουδαία και απαραίτητη νίκη με 1-0 επί της Αλμερία στο Βίγκο. Πήρε βαθιά ανάσα και απόσταση από την Κάντιθ, διατηρεί το επιθετικό της παιχνίδι και σίγουρα δεν έχει να χάσει τίποτα απολύτως στο Μπερναμπέου.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΙΝΤΕΡ 1Χ & G/G

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΡΟΜΑ Χ2 & G/G

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΧΕΤΑΦΕ 1

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΘΕΛΤΑ G/G

Γράφει ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.