Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Κριτήριο για 4αδα και σωτηρία

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος06 Μαΐου 2023

Ντέρμπι τετράδας, παραμονής και… φιέστα. Στο Campionato τα ντέρμπι έρχονται μαζεμένα. Μίλαν-Λάτσιο και Ρόμα-Ίντερ για την 4αδα και μάλιστα μια εβδομάδα πριν τον εμφύλιο ημιτελικό του Champions League. Δύο μεγάλες «μάχες» για την παραμονή είναι οι αγώνες Κρεμονέζε-Σπέτσια και Λέτσε-Βερόνα, ενώ στα της αγωνιστικής δείχνει «βολική» η ισοπαλία ανάμεσα σε Έμπολι και Σαλερνιτάνα τη Δευτέρα.

Η Μίλαν «έσωσε» τον βαθμό στο φινάλε του αγώνα με την Κρεμονέζε μεσοβδόμαδα και μετά την πρόκριση επί της Νάπολι έχει στραβοπατήματα που την έφεραν στην 5η θέση της τριπλής ισοβαθμίας με Αταλάντα και Ρόμα. Μεγάλη η ανάγκη για νίκη, αντίστοιχα μεγάλη είναι και για τη Λάτσιο η οποία είναι πολύ κοντά να «καπαρώσει» μια θέση στο επόμενο CHL μετά τη νίκη της επί της Σασουόλο. Είναι το τελευταίο δύσκολο παιχνίδι της ως το φινάλε. Πιθανό να πάει στα γκολ όπου σταθερά βρίσκουν δίχτυα και οι δύο ομάδες.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο έτερο ντέρμπι ανάμεσα σε Μιλανέζους και Ρωμαίους, στο Ρόμα-Ίντερ του Ολίμπικο. Η Ρόμα έχει να διαχειριστεί και πάλι απουσίες ανασταλτικά, η Ίντερ ξέσπασε επιθετικά με το 6-0 επί της Βερόνα και έχει «ξυπνήσει» στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Οι Τζιαλορόσι προβληματίζουν τελευταία έχοντας χάσει το χαρακτηριστικό των ανασταλτικών τους επιδόσεων και μέσα σε λίγες ημέρες έχουν δεύτερο ντέρμπι να διαχειριστούν μετά το 1-1 με τη Μίλαν.

Η Νάπολι πήρε και μαθηματικά το πρωτάθλημα με την ισοπαλία στο Ούντινε και θα παίξει για πρώτη φορά στο Ντιέγκο Μαραντόνα ως Πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ματς γιορτή δηλαδή, με πολύ κόσμο, αποθέωση και αντίπαλο την Φιορεντίνα η οποία είναι μακριά από τις θέσεις Ευρώπης στο Πρωτάθλημα (αλλά να εστιάζει σε Κύπελλο και Conference League) όμως θα παίξει το παιχνίδι της, επιθετικά όπως πράττει σταθερά από τον Φεβρουάριο εκτός έδρας σε κάθε διοργάνωση και με αρκετά γκολ. Με τη Νάπολι σε πανηγυρικό κλίμα αλλά αρνητικά αποτελέσματα τελευταία, όλα πιθανά είναι και η επιλογή στα γκολ δείχνει ασφαλέστερη.

Μάχη μεγάλη και σπουδαία για την παραμονή είναι ο αγώνας στην Κρεμόνα ανάμεσα σε Κρεμονέζε και Σπέτσια. «Τελικός» για τους Γκριτζορόσι που θέλουν να μειώσουν στους 3 τους βαθμούς από τον αντίπαλό τους που έχει θέση παραμονής. Δείχνει ανεβασμένη η Κρεμονέζε τελευταία, το έδειξε και στο Μιλάνο μεσοβδόμαδα που κυνήγησε και το διπλό κόντρα στη Μίλαν, ενώ η Σπέτσια συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη καιρό…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΜΙΛΑΝ - ΛΑΤΣΙΟ Goal Goal

ΡΟΜΑ - ΙΝΤΕΡ Goal Goal

ΝΑΠΟΛΙ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ Goal Goal & Over 2,5

ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ - ΣΠΕΤΣΙΑ 1Χ & Over 1,5

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.