Mediterranean: Καλύτερα παέγια, παρά πίτσα

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος07 Μαρτίου 2020

Το καταλάβατε νομίζω, δεν θέλει ιδιαίτερη εξήγηση. Οι αναβολές στην Ιταλία έχει διαμορφώσει τέτοια δεδομένα που οι ομάδες που θα αγωνιστούν είναι εκτός ρυθμού και με την ψυχολογία επηρεασμένη από τον Corona virus. Γι’ αυτό καλύτερα να προτιμήσουμε την παέγια από την πίτσα, αν και προτιμώ το αντίθετο προσωπικά…

Στην Ιταλία η κατάσταση είναι στα… κόκκινα. Φτάσανε στο σημείο να απαγορεύουν τα… φιλιά στη γείτονα. Όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο. Κι αυτό είναι απόφαση που θα ισχύει ως τις 3 Απριλίου. Με την ψυχολογία επηρεασμένη, χωρίς ρυθμό το πρόγραμμα στη Serie A είναι μεγάλος γρίφος. Δύο παιχνίδια ξεχώρισα, αλλά μ’ αυτά τα δεδομένα δεν είναι να μπλέκεις.

Η Φιορεντίνα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από κάθε άποψη σε σύγκριση με την Ουντινέζε. Η νίκη της στο Ούντινε έχει ικανοποιητική απόδοση. Το Derby d’ Italia είναι τρόπον τινά μια ίσως τελευταία ευκαιρία της Ίντερ να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η Γιουβέντους δεν έχει περιθώρια για απώλειες. Ο Χαντάνοβιτς επιστρέφει (επιτέλους που λένε πολλοί Interisti) και στο Τορίνο υπάρχει γκρίνια για τον Σάρι. Το θέλουν και οι δύο, θα παίξουν για το γκολ και οι δύο κι αν κρατούσα κάτι, αυτό θα ήταν.

Επικεντρώνομαι στην Ισπανία που έχουμε «φυσιολογικές» καταστάσεις. Ακούγοντας ίσως και μόνο τα ονόματα των ομάδων το Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ οδηγεί σε επιλογή με πολλά γκολ. Ίσως και εκατέρωθεν. Το κίνητρο της Μπάρτσα είναι πολύ μεγαλύτερο. Θέλει να δώσει απαντήσεις μετά την ήττα στο Clasico και γενικά όταν κυνηγάς… επιβάλλεται να κερδίζεις προσδοκώντας το στραβοπάτημα του πρώτου. Η Σοσιεδάδ μεθυσμένη από την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου θα κάνει το παιχνίδι της, παίζοντας ανοικτά και επιθετικά. Αδιανόητο; Η Μπαρτσελόνα έχει 21 σερί εντός έδρας νίκες με τους Βάσκους!

Η Χετάφε είναι μια από τις πιο σταθερές, στρωμένες, αποτελεσματικές ομάδες φέτος στην Ισπανία. Δίκαια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Εντός έδρας ματς όπως αυτά με τη Θέλτα (που δεν θα έχει και τον Άσπας) προσφέρονται για νίκες. Η Βιγιαρεάλ μετά τα… νερά που μας έκανε (στην «πλάτη» μας δεν σκόραρε πρώτη φορά εκτός έδρας από τον Φλεβάρη του 2019) υποδέχεται την σχεδόν καταδικασμένη Λεγανές. Θέλει απαντήσεις και θα τις βρει.

Κέρδισε μετά από τρία προβληματικά αποτελέσματα, η Ρεάλ πήρε δίκαια 2-0 το Clasico με την Μπαρτσελόνα, έσπασε την παράδοση καθώς την κέρδισε πρώτη φορά από το 2017 (εντός-εκτός) και πλέον έχει το πάνω χέρι για τον τίτλο. Αυτό το αβαντάζ δεν θα το χάσει από την καλή μεν, αλλά ακίνδυνη, στο τελευταίο της ματς, Μπέτις που παίζει ανοικτά και μπορεί να αναγκάσει τη Ρεάλ να βάλει περισσότερα…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ 1 & OVER

ΧΕΤΑΦΕ – ΘΕΛΤΑ 1

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΛΕΓΑΝΕΣ 1

ΜΠΕΤΙΣ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡ. 2 & OVER

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.