MEDITERRANEAN: Η «φύση» τους δεν αλλάζει

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος20 Ιουνίου 2020

Από την απόλυτη αγωνιστική απραξία, σε φουλ ρυθμούς. Τα νέα άγνωστα δεδομένα που δημιουργούνται αποτελούν μέγιστη δοκιμασία για ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, ιατρικά επιτελεία… Για όλους. Η «φύση» κάποιων ομάδων όμως δεν αλλάζει. Επιθετικές «χτίστηκαν»; Δεν θα αλλάξουν στη μετά-κορωνοϊού εποχή. Είναι φύσει αμυντικές; Θαρρώ δεν θα τις δούμε να αγωνίζονται με άλλη φιλοσοφία.

Οι Ιταλοί μετά την επανέναρξη του ποδοσφαίρου μέσω Κυπέλλου, ξαναμπαίνουν στα γήπεδα στους αγώνες της Serie A. Το πρώτο παιχνίδι που ταιριάζει στην άποψη πως η «φύση» των ομάδων δεν αλλάζει παρά τη μεγάλης διάρκειας αγωνιστική απραξία, είναι αυτός στο Μπέργκαμο. 

Αταλάντα από τη μια, Σασουόλο από την άλλη. Αμφότερες με ανοικτό πλάνο παιχνιδιού, επιθετικές, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Η Αταλάντα στην έδρα της έχει κερδίσει αντιπάλους της με μεγάλα σκορ. Ρυθμό δεν θα έχει, αλλά αναμένεται ανοικτό παιχνίδι. Με γκολ και από τις δύο, αλλά φαβορί τους Μπεργκαμάσκι. 

Η Ίντερ μετά τον αποκλεισμό από τη Νάπολη στον ημιτελικό υποδέχεται τη Σαμπντόρια, θέλοντας τη νίκη και να κρατηθεί όσο μπορεί στη μάχη του τίτλου. Η Φιορεντίνα είναι ποιοτικά ανώτερη από την πολύ μπερδεμένη Μπρέσια.

Στην δεύτερη κατηγορία παιχνίδι για γκολ μοιάζει το Κοζέντσα-Εντέλα και ο αγώνας Πεσκάρα-Γιούβε Στάμπια, ενώ η Τσιταντέλα έχει εμφανώς ποιοτικότερη ομάδα και στο Λιβόρνο η απόδοση της νίκης της (τα πηγαίνει καλά μακριά από την έδρα της ούτως ή άλλως) είναι ελκυστική.

Στην Ισπανία που έχει ξεκινήσει νωρίτερα και βρίσκουν ρυθμό, τη «φύση» τους δεν περιμένω να ξεχάσουν Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ρεάλ Μαδρίτης. Επιθετικές αμφότερες σε μια ενδιαφέρουσα κόντρα που εκτιμώ θα έχει γκολ και από τις δύο. Η Εσπανιόλ συνεχίζει τη δική της μάχη για να προλάβει το τρένο και το κίνητρο οδηγεί στη σκέψη για 1 κόντρα στη Λεβάντε. Η Βαγιαδολίδ θα παίξει… ταμπούρι στη Μαδρίτη κόντρα στην Ατλέτικο, γενικά δεν σκοράρει πολύ εύκολα και μια νίκη της χωρίς να δεχθεί γκολ είναι συνδυαστική επιλογή με ενδιαφέρον. Στη δεύτερη κατηγορία η Εξτρεμαδούρα έδειξε αποκαρδιωτική εικόνα και στη Μάλαγα δεν περιμένω να την αλλάξει άρδην.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΣΑΣΟΥΟΛΟ 1 & OVER

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΜΠΡΕΣΙΑ 1

ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ G/G & OVER

ΛΙΒΟΡΝΟ – ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ 2

ΚΟΖΕΝΤΣΑ – ΕΝΤΕΛΑ OVER

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.