Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Γκολ στα ντέρμπι Μιλανέζων - Ρωμαίων

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος29 Απριλίου 2023

Η Νάπολι βρίσκεται ένα βήμα από τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου. Αν κερδίσει τη Σαλερνιτάνα και δεν κερδίσει η Λάτσιο στο Μιλάνο την Ίντερ, μετά από 33 χρόνια κατακτά το 3ο Scudetto της ιστορίας της, το μοναδικό που δε θα φέρει την υπογραφή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Τα ντέρμπι των Μιλανέζων με τους Ρωμαίους ξεχωρίζουν στην αγωνιστική του Campionato. Στοιχηματικά έχουν επίσης ενδιαφέρον καθώς και οι τέσσερις εμπλεκόμενες ομάδες θέλουν βαθμούς για την τετράδα.

Η Ρόμα υποδέχεται τη Μίλαν στο Ολίμπικο, όπου μετρά 7 νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια της. Οι «Ροσονέρι» ανεβασμένοι από την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, σκοράρουν σταθερά στις 5 τελευταίες εξόδους τους, ενώ έχουν μπει ξανά σε καλή περίοδο φόρμας με 6 ματς χωρίς ήττα στο τελευταίο διάστημα. Πιθανό να συνεχιστεί το σερί των πέντε goal goal στα μεταξύ τους ντέρμπι σε Ρώμη και Μιλάνο.

Αντίστοιχα μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το μεσημεριανό ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Ίντερ και Λάτσιο. Οι Λατσιάλι είναι «αγκαλιά» με το εισιτήριο για το επόμενο Champions League με το πρόγραμμα που έχουν μπροστά τους, όμως ήττες όπως το 0-1 από την Τορίνο στην έδρα τους, αποδεικνύουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η Ίντερ δείχνει να μπαίνει και πάλι σε καλό δρόμο μετά την πρόκριση επί της Μπενφίκα στο Champions League, τη νίκη κόντρα στην Έμπολι και την πρόκριση με 1-0 επί της Γιουβέντους, για τον τελικό του Κυπέλλου. Βρίσκεται όμως 2 βαθμούς πίσω από την 4αδα και παράλληλα καλείται να βάλει τέλος στις τρεις σερί ήττες με 0-1 στην έδρα της (από Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Μόντσα). Με έξι σερί goal goal στην παράδοση, πιθανό να βρουν ξανά από ένα γκολ στη μεταξύ τους μάχη…

Στην Ισπανία η Ράγιο Βαγιεκάνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, στον δεύτερο γύρο, «πετάει» βαθμούς κόντρα σε ομάδες μικρότερες δυναμικής, αλλά με τους «μεγάλους» τα πηγαίνει περίφημα, όπως έδειξε και στη νίκη της με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα. Στο Μαρτίνεθ Βαλέρο κόντρα στην καταδικασμένη Έλτσε (που έχασε και στο Βίγκο 1-0 από τη Θέλτα) έχει ευκαιρία να συνεχίσει νικηφόρα και να βρει την 5η νίκη μακριά από το Βαγιέκας.

Στο Θεράμικα η Βιγιαρεάλ υποδέχεται τη Θέλτα. Το βαθμολογικό ενδιαφέρον δείχνει μονόπλευρό και για τους γηπεδούχους που επιχειρούν να μειώσουν την απόσταση από την 4η θέση και συνάμα απειλούνται για την 5η από τη Μπέτις. Οι φιλοξενούμενοι αφενός πιο άνετοι είναι βαθμολογικά, αφετέρου αγωνιστικά δύσκολα θα κινδυνεύσουν. Θα παίξει ρόλο το κίνητρο, είναι «ζευγάρι» ομάδων που μπορεί να δώσει και αρκετά γκολ…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΡΟΜΑ – ΜΙΛΑΝ G/G

ΙΝΤΕΡ - ΛΑΤΣΙΟ G/G

ΕΛΤΣΕ - ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ 2 & Over 1,5

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΘΕΛΤΑ 1 & Over 1,5

Γράφει ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.