Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Εμπόδια που τα ξεπερνούν Ίντερ και Χιρόνα

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος13 Ιανουαρίου 2024

Επιστρέφοντας στην πρώτη στήλη για το 2024, με ευχές για υγεία, χαμόγελα και τύχη (φυσικά) η αγωνιστική σε Ιταλία και Ισπανία δεν έχει και τα καλύτερα «ζευγαρώματα», με ιδιαίτερα παιχνίδια. Προκύπτουν ωστόσο επιλογές από ομάδες που μας έχουν δώσει δείγματα σταθερότητας και αξιοπιστίας.

Στην Ιταλία η Ίντερ μπορεί να μην είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, όμως έχει μπροστά της εμπόδιο που μπορεί να το ξεπεράσει. Γειτονικό το ματς με τη Μόντσα η οποία είναι ομάδα με δυνατότητες φυσικά, αλλά δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα της όπου έχασε τα δύο «μεγάλα» ματς που έδωσε με Φιορεντίνα και Γιουβέντους, αλλά και όπου κατάφερε να κερδίσει μόνο τις Τζένοα και Έμπολι. Είναι ματς στο οποίο δύσκολα θα «γκελάρει» η αήττητη εκτός έδρας Ίντερ, η οποία άφησε βαθμούς με ισοπαλίες μόνο στις έδρες των Γιουβέντους και Τζένοα.

Δίκαιο φαβορί στη Serie A είναι και η Φιορεντίνα. Οι «Βιόλα» είναι σε καλή κατάσταση, έχουν «πατήσει» 4αδα και θα υποδεχθούν στην Ουντινέζε μετά τη δραματική τους πρόκριση με 5-4 στα πέναλτι, στο κυπελλικό ντέρμπι των Απέννινων κόντρα στη Μπολόνια. Προφανώς και η ψυχολογία τους είναι στα ύψη μετά από ένα απαιτητικό παιχνίδι. Η Ουντινέζε σαφώς και είναι ομάδα της ισορροπίας και της ισοπαλίας (με το ασύλληπτο 11 στα 19 ματς που έχουν παιχτεί ως τώρα), έχει δυνατότητες, αλλά περιμένω από τη Φιορεντίνα να συνεχίσει το σερί με 5η διαδοχική νίκη στο Αρτέμιο Φράνκι.

Στην Ισπανία ξεχωρίζει το ντέρμπι των Βάσκων ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα η Αθλέτικ δείχνει καλύτερη, σταθερότερη και πιο πειστική. Πέρασε με διπλό από τη Σεβίλλη και δε συνάντησε προβλήματα στο Κύπελλο με την Έιμπαρ, ενώ η Ρεάλ Σοσιεδάδ έσωσε το βαθμό στις καθυστερήσεις στην έδρα της με την Αλαβές και δυσκολεύτηκε πολύ να περάσει τη Μάλαγα στο Κύπελλο. Βάζοντας και τον παράγοντα έδρα, σε παραδοσιακό ντέρμπι (όπου όλα φυσικά είναι ρευστά) η εικόνα και η αίσθηση «γέρνουν» προς Αθλέτικ.

Εμφανής διαφορά υπάρχει στο «ζευγάρι» της σταθερά ουραγού Αλμερία και της εντυπωσιακής Χιρόνα που συνεχίζει στην κορυφή μετά το 4-3 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ξεπέρασε και το εμπόδιο της Έιμπαρ με 0-2 στο Κύπελλο. Η Αλμερία συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη στους αγώνες που έχει δώσει μέχρι στιγμής στην έδρα της και η Χιρόνα παραμένει αήττητη μακριά από το Μοντιλίβι με 7 «διπλά» και δύο μόλις ισοπαλίες. Εύκολο δεν είναι σίγουρα κανένα παιχνίδι, αλλά η φετινή Χιρόνα μπορεί να το κάνει εύκολο. Πέρσι νίκησε την Αλμερία με 6-2 και στον πρώτο γύρο τον Οκτώβριο με 5-2, πιθανώς να συνεχίσει με τους γνωστούς της ρυθμούς…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΜΟΝΤΣΑ – ΙΝΤΕΡ 2 & Over 1,5

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 1 & Over 1,5

ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΣΟΣΙΕΔΑΔ 1

ΑΛΜΕΡΙΑ - ΧΙΡΟΝΑ 2 & Over 2,5

Γράφει ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.