Mediterranean: Είναι κάτι παραπάνω από ντέρμπι

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος25 Ιανουαρίου 2020

Στον απόηχο του Κυπέλλου μπαίνουν οι ομάδες της Serie A και της La Liga στις υποχρεώσεις Πρωταθλήματος. Είτε λόγω rotation, είτε λόγω… σοκαριστικών αποκλεισμών, είτε λόγω κούρασης, αξίζει να δοθεί βαρύτητα στο «διάβασμα» για το Σαββατοκύριακο (προσθέστε και τις μεταγραφές που είναι σε εξέλιξη). Στην Ιταλία ξεχωρίζουν τα ντέρμπι με μίσος Ρόμα-Λάτσιο και Νάπολη-Γιουβέντους και στην Ισπανία η κόντρα Βαλένθια-Μπαρτσελόνα.

Ξεκινώντας από την Ιταλία, δε γίνεται να μη μείνεις στη Φιορεντίνα. Άλλη ομάδα με Ιακίνι, κέρδισε και στο Σαν Πάολο στη Νάπολη και υποδέχεται την ουραγό πλέον Τζένοα, από την οποία έχει να χάσει στη Φλωρεντία από το 1997! Χαμηλός, αλλά στήριγμα ο άσος των «Βιόλα». Η Ίντερ σκόνταψε μόνη της στο Λέτσε (1-1) και δεν χωράει απώλεια με την Κάλιαρι που παίζει ανοικτά και έχει απουσίες. Μεταξύ τους στο Coppa Italia η Ίντερ είχε νικήσει 4-1. Μπορεί να ξανακερδίσει με εύρος τους Σαρδηνούς. Πάρμα και Ουντινέζε κοντράρονται προερχόμενες από ήττες που έδειξαν κάποια θετικά στοιχεία και μπορούν να σκοράρουν. Στο «Αιώνιο ντέρμπι» η παράδοση δείχνει έδρα (Ρόμα), αλλά το… γήπεδο διπλό (Λάτσιο). Η αποβολή πάντα είναι στα υπόψη σε τέτοια ντέρμπι και η συχνότητα που δίνονται τα πέναλτι αφήνει μια αίσθηση για επιλογή. Αγωνιστικά η Λάτσιο είναι στα πάνω της και πείθει περισσότερο από τη Ρόμα τώρα. Μίσος και στο Νάπολη-Γιουβέντους, με κεντρικό πρόσωπο τον Σάρι που επιστρέφει αντίπαλος στο Σαν Πάολο. Κι αυτό θα έχει πάθος (μπορεί και αποβολή), η Νάπολη θέλει να κόψει βαθμούς από τη Γιουβέντους, η οποία όμως ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει…

Στην Ισπανία η Εσπανιόλ είναι σε άνοδο με Αμπελάρδο (θυμίζει αυτό που έγραφα παραπάνω για Φιορεντίνα και Ιακίνι), ενισχύθηκε με Καμπρέρα-Εμπάρμπα και υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο που έχει 4 σερί ισοπαλίες και έχασε σωρεία ευκαιριών με τη Θέλτα. Με ρίσκο στο momentum της Εσπανιόλ λοιπόν.

Η Βαλένθια μετά τον διασυρμό (4-1) στη Μαγιόρκα με ροτέισον πέρασε τη Λογρονιές. Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Ροδρίγο, στην έξοδο ο Γκαμεϊρό, τιμωρημένος ο Παρέχο, εκτός ο Σίλεσεν… Έχουν τα θέματά τους οι «Νυχτερίδες». Η Μπάρτσα παρ’ ολίγο να… πνιγόταν στην Ιμίθα και την έσωσε ο Γκριζμάν, αλλά με βασική ενδεκάδα θα είναι διαφορετική στο Μεστάγια. Η Μπέτις είχε στόχο το Κύπελλο και αποκλείστηκε 4-2 στα πέναλτι στο Βαγιέκας με βασικούς στη σύνθεσή της. Η Χετάφε που ως το 33’ κέρδιζε 3-0 τη Λεγκανές σε συνδυασμό με τον τρόπο παιχνιδιού της Μπέτις, μπορεί να την κερδίσει με Over. Το ίδιο πιστεύω πως μπορεί να κάνει και η Σοσιεδάδ (παρά τα προβλήματά της) κόντρα στη Μαγιόρκα, ενώ και η Ρεάλ του αήττητου των 18 αγώνων θα περάσει από τη (φίλη της) Βαγιαδολίδ που αγνοεί τη νίκη εδώ και 8 ματς.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2 & OVER

ΕΣΠΑΝΙΟΛ – ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ 1 DNB

ΡΟΜΑ – ΛΑΤΣΙΟ 2 & G/G

ΝΑΠΟΛΙ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2 & OVER 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.