Mediterranean: Δώστε στο λαό… γκολ!

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος15 Φεβρουαρίου 2020

Αν και δεν το κάνω συχνά, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω μ’ έναν «πανηγυρικό» τόνο από την προηγούμενη στήλη, καθώς οι επιλογές πέρασαν στο ακέραιο. Ναι να παραδεχόμαστε τα στραβά, αλλά να αναδεικνύουμε και τα θετικά. Στα τωρινά, ελπίζω επηρεασμένοι και χαλαροί μετά του… Βαλεντίνου, να μας δώσουν γκολ και θέαμα οι Μεσόγειοι.

Ξεκινώντας από την Ιταλία η Γιουβέντους θέλει ιδανικά να είναι νικήτρια του Λάτσιο-Ίντερ με ισοπαλία μεταξύ τους. Είναι το πιο σύνηθες αποτέλεσμα στο Ολίμπικο (26-28-22) αλλά έχει να εμφανιστεί από το… 2008. Η Ίντερ με κούραση και εντός έδρας ήττα από τη Νάπολη στο Κύπελλο και τον εκτός ρυθμού Παντέλι στην εστία ξανά, η Λάτσιο με ασύλληπτο σερί 18 αήττητη. Ιμόμπιλε-Λουίς Αλμπέρτο από τη μια, Λαουτάρο και Λουκάκου από την άλλη. Πιστεύω πως δεν θα φοβηθεί «ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη» και θα επιδιώξουν και οι δύο τη νίκη. 

Προτιμώ να πάμε στα γκολ από το αποτέλεσμα. Η Λέτσε μετά το διπλό στη Νάπολη υποδέχεται τη ΣΠΑΛ που (δεν πείθει καθόλου και) έδιωξε μετά από 5 χρόνια τον Σέμπλιτσι για να προσλάβει τον Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο. Στα υπόψη η νίκη της. Κρατάω περισσότερο την Αταλάντα συνδυαστικά με Over. Εντός έδρας αν είναι σε μέρα μπορεί να μη σταματάει να σκοράρει. Η Ρόμα το τελευταίο διάστημα προβληματίζει πολύ ανασταλτικά. 

Οι «Τζαλορόσι» επιθετικά έχουν το γκολ και γενικώς αρέσκονται σε ανοικτό παιχνίδι. Υψηλό και αξιοπρόσεκτο το ποσοστό στο GG Ουντινέζε-Βερόνα, όμως στο… νήμα προτίμησα το 1 & GG στο Σασουόλο-Πάρμα. Γειτονικό ντέρμπι, οι γηπεδούχοι στα πάνω τους με τον Μπογκά σε κέφια, η Πάρμα έχασε τον Σέπε στην εστία και επιθετικά έχει τα δικά της «όπλα» (Κουλουσέβσκι, Κορνέλιους και Καπράρι σε 4-3-3).

Στην Ισπανία πιο πολύ κρατάω το GG στο Καμπ Νου. Η Μπαρτσελόνα συνέρχεται μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, αλλά γενικά φέτος κάνει «νερά». Αναρωτιέμαι (και θα ποντάρω να μάθω): Της παραβίασε την εστία στην έδρα της η Αλαβές, η Μπέτις, το Λεβάντε, η Θέλτα, η Βιγιαρεάλ και κυρίως δύο ομάδες που δεν… το έχουν με το γκολ, η Βαγιαδολίδ και η Μαγιόρκα. Να μην το κάνει και η Χετάφε (4 νίκες στα τελευταία 5) που ήταν καταπληκτική στο 3-0 επί της Βαλένθια και έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση εκτός έδρας στη La Liga; 

Προσθέτω πως ίσα που ξεπέρασε μικροπροβλήματα ο Πικέ (ο Λενγκλέ είναι τιμωρημένος) και εκτός του Ουμτιτί στον πάγκο θα έχει τον Ουρουγουανό Αραούχο από τη δεύτερη ομάδα. Θα στηρίξω το GG. Στα υπόλοιπα Ισπανικά (έχει δύο Βάσκικα ντέρμπι αλλά το μυαλό των Σοσιεδάδ-Αθλέτικ Μπιλμπάο είναι στον πιθανό μεταξύ τους τελικό) ανοικτό βλέπω το τοπικό ντέρμπι στη Βαλένθια. Βιγιαρεάλ και Λεβάντε είναι επιθετικές ομάδες. Καλή επιλογή το GG & Over, ίσως λόγω έδρας και το 1 & Over.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΣΑΣΟΥΟΛΟ – ΠΑΡΜΑ 1 & G/G

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΡΟΜΑ 1 & OVER

ΛΑΤΣΙΟ – ΙΝΤΕΡ G/G & OVER

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΧΕΤΑΦΕ G/G

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.