Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Δεν «ανοίγει» η Ίντερ, δύσκολη η Ουντινέζε

Metrosport Team09 Δεκεμβρίου 2023

Ωραίο Σαββατοκύριακο με αγωνιστική που περιλαμβάνει ντέρμπι και δύσκολα παιχνίδια στο πρόγραμμα. Πριν από το τελευταίο ευρωπαϊκό μεσοβδόμαδο στις τρεις διοργανώσεις της UEFA μάλιστα, γεγονός που πάντα παίζει το ρόλο του.

Στην Ιταλία πρώτη και βασική στάση στο Μιλάνο. Η Ίντερ δικαίως είναι η ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή και φροντίζει να το αποδεικνύει διαρκώς με τη συνέπειά της, αλλά και με τα μεγάλα αποτελέσματά της. Το τελευταίο και πλέον χαρακτηριστικό, η νίκη της με 3-0 στο Ντιέγκο Μαραντόνα επί της Πρωταθλήτριας Νάπολι, τα σκήπτρα της οποίας είναι φαβορί να πάρει φέτος στην Ιταλία. 

Ο αγώνας των Νερατζούρι κόντρα στην Ουντινέζε δεν είναι μεν εύκολος, είναι όμως από εκείνους που «απαγορεύεται» η γκέλα. Η αλήθεια είναι πως η Ίντερ εκπέμπει αξιοπιστία, αλλά θα έχει και μπροστά της τον αγώνα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ που θα παίξει για την πρωτιά. Η «πρωταθλήτρια των ισοπαλιών» Ουντινέζε ναι μεν δεν κερδίζει εύκολα, αλλά από την άλλη αρκετά ματς τα έχει χάσει στο όριο και είναι ικανή να δυσκολέψει την Ίντερ. Όχι τόσο που να της κόψει βαθμούς. «Επαγγελματική» (…) νίκη με λίγα γκολ και εξασφάλιση των βαθμών αρκούν για την ομάδα του Ιντζάγκι. 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον και σίγουρα ένα από τα μεγάλα ματς του Σαββατοκύριακου είναι αυτό στο Μπέγκαμο ανάμεσα στην Αταλάντα και τη Μίλαν. Με τον Ζιρού να επιστρέφει η Μίλαν βγαίνει από το Μιλάνο (αν και δεν ταξιδεύει μακριά…) μετά από 3 σερί ματς στην έδρα της με Φιορεντίνα, Ντόρτμουντ και Φροζινόνε με στόχο να πανηγυρίσει νίκη μετά από 2 μήνες μακριά από το «Σαν Σίρο», από τη νίκη στη Γένοβα (0-1) καθώς ακολούθησαν η ήττα στο Παρίσι και οι ισοπαλίες (2-2) σε Νάπολη και Λέτσε. Η Αταλάντα δείχνει σε πτώση, όχι αποκλειστικά και μόνο βαθμολογική, αλλά και αγωνιστική, καθώς έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης εδώ και ένα μήνα από το 1-0 επί της Στούρμ Γκρατς. Στα μεγάλα ματς με Ίντερ και Νάπολι στην έδρα της έχασε με το ίδιο σκορ (1-2) και την κράτησε στο 0-0 η Γιουβέντους. Πιθανό σενάριο για γκολ στο ματς, με προβάδισμα προς τους Ροσονέρι.

Στην Ισπανία ένα ξεκάθαρο φαβορί είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης απέναντι στην ουραγό Αλμερία. Οι Ροχιμπλάνκος μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη έμειναν πίσω στη μάχη των πρώτων θέσεων στη La Liga και δεν υπάρχει καν σκέψη απώλειας νέων βαθμών. Η Αλμερία ενίσχυσε την απογοητευτική εικόνα της ως τώρα με τον αποκλεισμό που γνώρισε στο Κύπελλο από τη Μπαρμπάστρο της 4ης κατηγορίας, από την οποία έχασε με 1-0 μεσοβδόμαδα. Αν και έχει δώσει δικαιώματα έχοντας δεχθεί γκολ στο Μετροπολιτάνο (όπου έχει μόνο νίκες φέτος σ’ όλες τις διοργανώσεις) η Ατλέτικο, περιμένω να κρατήσει ανέπαφη την εστία της απέναντι στους ουραγούς.

Τελευταία επιλογή και σε παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον κρατάω από το Θεράμικα και τον αγώνα της Βιγιαρεάλ με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει βελτιωθεί σίγουρα η Βιγιαρεάλ με την αλλαγή προπονητή και πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος στη La Liga για να προσπαθήσει να πλησιάσει τις ευρωπαϊκές θέσεις. Η παρουσία της στο Europa League θα παραταθεί σίγουρα (παίζει με τη Ρεν στη Γαλλία για την πρωτιά) και οι 16 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει στο πρωτάθλημα σίγουρα είναι λίγοι. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ θα παίξει για την πρωτιά με την Ίντερ στο CHL, εκτός των θετικών αποτελεσμάτων, έχει και καταπληκτική συνέπεια στο σκοράρισμα εκτός έδρας. Εστίασα στο Goal Goal, επέλεξα με ένα ρίσκο παραπάνω το combo GG&Over που έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στις συναντήσεις τους.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΜΙΛΑΝ G/G

ΙΝΤΕΡ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 1 & Under 3,5

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΑΛΜΕΡΙΑ 1 & N/G

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΣΟΣΙΕΔΑΔ G/G & Over

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.