Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Ασταμάτητη και… αστεράτη η Μπολόνια

Metrosport Team27 Απριλίου 2024

Καλό Σαββατοκύριακο σ’ όλους με… την τελική ευθεία των πρωταθλημάτων όπου ευρωπαϊκά εισιτήρια και «τελικοί» υποβιβασμού συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στην Ιταλία έχουμε κάνει ειδική μνεία φέτος στην καταπληκτική Μπολόνια που δημιούργησε ο Τιάγκο Μότα. Οι Ροσομπλού πέρασαν θριαμβευτικά με 3-1 από το Ολίμπικο κερδίζοντας τη Ρόμα στο… εξάποντο για το «σεντόνι» και επιστρέφουν το «κάστρο» τους όπου έχουν μαζέψει 39 βαθμούς σε 17 ματς, όπου έχουν 12-3-2 και έχουν δεχθεί μόλις 8 γκολ (την καλύτερη επίδοση στη Serie A) για να υποδεχθούν την Ουντινέζε. Με τον Φάμπιο Καναβάρο πλέον στον πάγκο η Ουντινέζε έχασε το υπόλοιπο του αγώνα με τη Ρόμα και σκόραρε 12 γκολ σε 16 εκτός έδρας ματς, με τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μετά τις Σαλερνιτάνα και Κάλιαρι. Δύσκολα θα σκοράρει στο Νταλ’Άρα. 

Επιλογή βρίσκω και στην Αταλάντα που με φόρα από την πρόκριση 4-1 επί της Φιορεντίνα (ούσα εξαιρετική και πάλι), θέλει τη νίκη για να φτάσει σε εισιτήριο Champions League. Η Έμπολι πήρε δεύτερη νίκη φέτος κόντρα στη Νάπολι κερδίζοντάς τη 1-0 στο Καστελάνι και… ανάσα στη μάχη της παραμονής, όμως εκτός έδρας δέχεται εύκολα γκολ και έχει και τη χειρότερη επίθεση στην Ιταλία με τη Σαλεριτάνα στα 26 γκολ. Πιστεύω στην Αταλάντα που το χρειάζεται το ματς, ίσως επηρεαστεί από τα διαδοχικά 90λεπτα και από το παιχνίδι της Έμπολι, ως προς το εύρος των γκολ.

Το ντέρμπι Γιουβέντους-Μίλαν παίζεται για τη 2η θέση σε χρονιά που για αμφότερες έχουν αρνητικό πρόσημο. Για τη Γιούβε η κατάσταση δείχνει κάπως καλύτερη λόγω της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου. Απουσίες για τους Ροσονέρι οι Τεό Ερναντέζ, Τομόρι και Καλάμπρια στην άμυνα, αλλά σκοράρουν ικανοποιητικά και σταθερά, με άλλη διάθεση εντός έδρας η Γιουβέντους, επέλεξα το Goal Goal.

Στην Ισπανία ξεχώρισα το μεγάλο ματς για την παραμονή, ειδικά για την Κάντιθ που «καίγεται» να μειώσει την απόσταση από τη Μαγιόρκα. Αμφότερες είναι ομάδες έδρας περισσότερο και είναι ευκαιρία για τους Ανδαλουσιάνους να μπουν πιο δυνατά στη διεκδίκηση της παραμονή. Στο Νουέβο Μιραντίγια πήραν τις 4 φετινές της νίκες και η Μαγιόρκα αν και σφιχτή και δύσκολος αντίπαλος, εκτός έδρας χάνει δύναμη. Βλέπω πιθανό να έχουμε ματς με δυνατά μαρκαρίσματα και κάρτες τις οποίες δε φείδεται να βγάλει από το τσεπάκι του ο διαιτητής Díaz de Mera Escuderos.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 1 & N/G

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΕΜΠΟΛΙ 1 & UNDER 4,5

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΜΙΛΑΝ G/G

ΚΑΝΤΙΘ - ΜΑΓΙΟΡΚΑ OVER 6,5 ΚΑΡΤΕΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.