Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Από τις… γωνίες η Μόντσα

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος04 Νοεμβρίου 2023

Σε φουλ ρυθμούς με γεμάτο Σαββατοκύριακο και πολλά σπουδαία ματς έχουμε ξανά μπροστά μας πριν από νέο ευρωπαϊκό μεσοβδόμαδο που πάντα παίζει ρόλο. Σε συνδυασμό πάντα με τις αποδόσεις τέσσερις αναμετρήσεις μπήκαν στις τελικές επιλογές.

Στην Ιταλία πρώτη στάση στο Αρέκι. Γειτονικό ντέρμπι Καμπανίας με αντιπαλότητα, αλλά κακά τα ψέματα κυρίως από πλευράς Σαλερνιτάνα. Το Σαλέρνο ήταν η μοναδική περιοχή που «απαγορεύτηκε» να πανηγυριστεί το 3ο Scudetto των «Παρτενοπέι». Στα σημερινά αγωνιστικά δεδομένα σαφώς και υπάρχει ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων. Η ομάδα του Ιντζάγκι αναμένεται να πάει κυρίως στη δύναμη το παιχνίδι, αλλά δεν βλέπω να σταματάει τη Νάπολι, ειδικά με τις αμυντικές παθογένειες που αντιμετωπίζει. Η (Νάπολι) δεύτερη καλύτερη επίθεση στην Ιταλία (22 γκολ) απέναντι στη (Σαλερνιτάνα) δεύτερη χειρότερη άμυνα (20 γκολ). Είτε συμβάλει (έκανα σκέψη και στο goal goal), είτε όχι περιμένω νίκη με γκολ για τη Νάπολι. Θα στηρίξω και το anytime στους εξτρέμ των «Παρτενοπέι» και δη του Ματέο Πολιτάνο.

Στο Μπεντεγκόντι η Μόντσα είναι ποιοτικότερη της Βερόνα που έχει πάρει την… κατηφόρα. Μετά από τις τρεις πρώτες νίκες και το εντυπωσιακό ξεκίνημα, η Ελλάς έχει γράψει 6 ήττες και 2 ισοπαλίες, ενώ έχασε και από τη Μπολόνια μένοντας εκτός από το Κύπελλο. Η Μόντσα έχει αγωνιστεί κυρίως σε δύσκολες έδρες (Ίντερ, Αταλάντα, Λάτσιο και Ρόμα) ενώ κέρδισε 0-1 στη Σασουόλο. Με μια ομάδα που είναι στα μέτρα της να την κερδίσει πιστεύω πως υπάρχει αξία στο διπλό, ωστόσο κράτησα περισσότερο τα Over 4,5 κόρνερ της Μόντσα στο ματς. Η ομάδα του Παλαντίνο είναι 2η στη σχετική κατάταξη στη Serie A με 5,8 μέσο όρο, ενώ πολλά κόρνερ δέχεται και η Βερόνα (5,6 μέσο όρο). Οριακά άφησα εκτός τελικά δύο σκέψεις goal goal σε Σαρδηνία (Κάλιαρι-Τζένοα) και Φλωρεντία (Φιορεντίνα-Γιουβέντους).

Στην Ισπανία «χτυπάει στο μάτι» και πάλι η Χιρόνα. Έκπληξη δεν είναι η παρουσία της στις πρώτες θέσεις πλέον. Σταθερότητα έχει βρει, ενθουσιασμό έχει, σκοράρει συνεχώς και οι εμφανίσεις της είναι πειστικές. Θα συνεχίσει στο Σαρδάρ; Η Οσασούνα παραδοσιακά είναι δυνατή στην έδρα της όμως φέτος σίγουρα δείχνει περισσότερα σημάδια αδυναμίας στην Παμπλόνα. Πρώτη φορά άλλωστε κέρδισε μόλις στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της, αυτό με τη Γρανάδα. Η Χιρόνα βρίσκει τρόπο να κάνει διπλά, έχει περάσει από αντίστοιχα δύσκολες έδρες όπως της Σεβίλλης και της Βιγιαρεάλ με νίκες, ενώ δε «λύγισε» ούτε στο Σαν Σεμπαστιάν από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στην πρεμιέρα. Μπορεί να συνεχίσει το αήττητο εκτός έδρας και στο Σαρδάρ.

Η άλλη επιλογή έρχεται από ένα ακόμη γειτονικό ντέρμπι (όπως το Σαλερνιτάνα-Νάπολι) αυτό ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Τον περασμένο Μάιο στο Μπερναμπέου η Ράγιο έφτασε κοντά να «κόψει» βαθμούς από τη Ρεάλ (2-1). Στα τελευταία 5 της παιχνίδια έχει βρει ρυθμό και σκοράρει, είναι ομάδα που έχει δυνατότητες και σε τέτοια ματς το δέλεαρ πάντα είναι μεγαλύτερο. Βρίσκω αξία στο goal goal που πλησιάζει τον διπλασιασμό και εμφανίζεται στα τελευταία 3 από τα 4 τοπικά ντέρμπι είτε στο Βαγιέκας, είτε στο Μπερναμπέου. Σε απόδοση διπλασιασμού αποτελεί επιλογή και το anytime του ασταμάτητου Τζουντ Μπέλιγχαμ.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ – ΝΑΠΟΛΙ 2 & Over 2,5

ΒΕΡΟΝΑ - ΜΟΝΤΣΑ Over 4,5 κόρνερ Μόντσα

ΟΣΑΣΟΥΝΑ - ΧΙΡΟΝΑ X2 & Over 1,5

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ G/G

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.