«Ο Βιεϊρίνια ήθελε να μείνει, αλλά κάποιοι δεν τον πιστέψαν»

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2020

Ο Ηλίας Διδασκάλου, προσωπικός φίλος του Αντρέ Βιεϊρίνια, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5, τονίζοντας ότι πριν τα πλέι οφ δεν του έγινε καμία πρόταση ανανέωσης, αλλά και πως το οικονομικό δεν ήταν ζήτημα για τον Πορτογάλο άσο.  

«Δεν είμαστε πολύ καλά. Η 8η Οκτωβρίου για το 99% των φιλάθλων του ΠΑΟΚ ήταν αποφράδα μέρα, δύσκολη. Και εμείς δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο γιατί. Είναι δύο πλευρές, έγιναν κάποια λάθη, Από την πλευρά του Αντρέ, ο συναισθηματισμός που έχει για την ομάδα ήταν τελικά τροχοπέδη για να τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Σε σχέση με ό,τι έχει να κάνει στον ΠΑΟΚ και με την επιστροφή του από την Βόλφσμπουργκ, πάντα μέτρησε το συναισθηματικό και όχι το επαγγελματικό. Επέδειξε ερασιτεχνισμό που επέδειξε και στις διαπραγματεύσεις, αλλά το έκανε από την καρδιά του. Μάλλον θα έπρεπε να είναι πιο στυγνός επαγγελματίας» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Είναι ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που ήρθε με μικρότερο συμβόλαιο απ' αυτό που είχε. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος το παίρνει διαφορετικά αλλά ο καθένας έχει μία δυναμική. Άλλο να έρθω από μία ομάδα που έπαιρνε 100.000. Γύρισε γιατί το ήθελε αυτός. Ημουν μαζί του όταν προσποιούνταν τον τραυματία στην Βόλφσμπουργκ για να επιστρέψει. Το βασικό είναι γιατί δεν είναι τώρα στον ΠΑΟΚ. Ήταν σε ένα τοπ επίπεδο και ήθελε να τελειώσει την καριέρα του εδώ. Να σας πάω στην περσινή χρονιά. Εκείνη την άλλη αποφράδα ημέρα, που τραυματίστηκε στο γήπεδο της Λάρισας, ήμουν εκεί. Άλλος έναν τέτοιον παίκτη, τέτοιας σημασίας, όχι μόνο ποδοσφαιρικής, νομίζω δικαιωματικά θα έπρεπε να του είχε ανανεώσει το συμβόλαιο.  

Το έκανε ο κ. Μελισαννίδης με τον Μάνταλο και τον Λόπες. Δεν το ζήτησε ποτέ ο ίδιος. Δεν πίστεψε ποτέ ότι δεν θα τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Διεκδικεί το παγκόσμιο ρεκόρ που γύρισε τόσο γρήγορα από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Έκανε τα αδύνατα δυνατά. Υπάρχουν κάποια δεδομένα. Στο ποδόσφαιρο πολλοί παίκτες λένε με κέρδισαν οι άνθρωποι που με μίλησαν. Δυστυχώς αυτό δεν το έκανε ο ΠΑΟΚ. Η συμπεριφορά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτή του «σε θέλουμε». Μέχρι χθες περίμενε το θαύμα. Περίμενε εδώ και πόσο καιρό μία επικοινωνία».  

Τόνισε ότι: «Ήθελε να μείνει, αλλά νομίζω ότι κάποιοι δεν τον πιστέψαν. Ποιοι δεν γνωρίζω. Από την ατμόσφαιρα κατάλαβα ότι υπήρχε μία αμφισβήτηση αν μπορεί να δώσει και άλλα πράγματα. Ο Βιεϊρίνια θα είναι για πάντα κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, αυτό το κέρδισε. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση, υπήρχε μία πλευρά που δεν τον ήθελε. Οικονομικό ζήτημα δεν υπήρξε ποτέ από τον Αντρέ. Δεν ήθελε ποτέ να φύγει. Δεν ήταν οικονομικό, ήταν ηθικό. Ακούω για την πρόταση που του έγινε πριν τα πλέι οφ. Δεν του έγινε καμία πρόταση.  

Ακούστηκε ότι ζήτησε λεφτά για τις 20 μέρες των πλέι οφ, ούτε αυτό ισχύει. Όταν μία συνεργασία είναι αγαστή δεν βγαίνουν τέτοιες πληροφορίες προς τα έξω. Του έγινε πρόταση μετά τα πλέι οφ, στην οποία δεν απάντησε αρνητικά. Όταν με μία τέτοια μονάδα έχεις να συζητήσεις λεπτομέρειες, νομίζω ότι θα έπρεπε να είχε τελειώσει και να μην συνεχιστεί. Τουλάχιστον μετά θα είχαν και μία επικοινωνία, αν δεν είχαν βγει αυτά προς τα έξω. Μετά από αυτή την πρόταση, σε τρεις μέρες, πήγε 50% κάτω. Δεν χρειαζόταν βελτιωμένη πρόταση, μόνο κάποια πράγματα, όχι οικονομικά, να βελτιωθούν.  

Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, γιατί δεν έγινε επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη. Ο Αντρέ περίμενε μέχρι χθες μία επικοινωνία, το ζήτησε στις διαπραγματεύσεις. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Έχει περάσει τόσος καιρός, τόσα παιχνίδια και ακόμη δεν έγινε κάποια επικοινωνία. Αυτό δεν δείχνει ότι θέλεις κάποιον. Δυστυχώς και για τον ΠΑΟΚ. Ο Αντρέ τον αγαπάει τον ΠΑΟΚ και θα τον αγαπάει για πάντα. Ό,τι έγινε, έγινε. Δεν θα αλλάξει τίποτα μέσα του. Εγώ το έχω ζήσει. Είχε πρόταση από ελληνική ομάδα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Τόσο διάστημα που περιμένει είχε και άλλες προτάσεις».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.