Mea culpa στον ΠΑΟΚ ενόψει... ημιτελικού!

Metrosport Team03 Μαρτίου 2020

Είναι ξεκάθαρο πως η εβδομάδα που προηγήθηκε ήταν καταστροφική για τον ΠΑΟΚ από την στιγμή που το -2 από τον Ολυμπιακό πήγε μέσα σε δυο αγωνιστικές στο -7! Αυτό απομακρύνει τον Δικέφαλο από τον στόχο του Πρωταθλήματος χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει έστω και ένας που σκέφτεται να πετάξει την λευκή πετσέτα και να παραιτηθεί από την προσπάθεια.

Όμως αυτό που προέχει είναι ο ΠΑΟΚ να ξαναγίνει... ΠΑΟΚ και αυτό ήταν το θέμα συζήτησης χθες μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας και στην κουβέντα που είχε ο Πορτογάλος τεχνικός με τους ποδοσφαιριστές του. Και είναι ξεκάθαρο πως ο Αμπέλ Φερέιρα συν τοις άλλοις χθες, είχε να διαχειριστεί έχοντας απέναντι τους παίκτες του και τις άστοχες δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα στα Πηγάδια, εκεί όπου κοινώς απαξίωσε το ρόστερ και έδειξε πως δεν πιστεύει στις δυνατότητες όλων των παικτών του.

Η ουσία στην παρούσα φάση είναι πως ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει αύριο υποδεχόμενος τον Ολυμπιακό (στις 21:30 σε ζωντανή μετάδοση από το Metropolis 95,5) να αντιστρέψει το κλίμα. Και δεν αρκεί μια καλή εμφάνιση για να το κάνει αυτό αλλά το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Ο ΠΑΟΚ παίζει έναν βασικό στόχο που του έχει απομείνει (αν και θα είναι έγκλημα να θεωρηθεί χαμένο το Πρωτάθλημα πριν αρχίσουν καν τα πλέι οφ) και αυτός είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Επομένως αύριο ο ΠΑΟΚ καλείται να κερδίσει την εσωστρέφεια που ο ίδιος δημιούργησε, να επικρατήσει αγωνιστικά επί του Ολυμπιακού αλλά και να δείξει στον κόσμο του, που είναι δικαιολογημένα απαιτητικός, πως μπορεί να επιστρέψει δυναμικά.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι βέβαιο πως θα πράξει το καθήκον του στο ακέραιο, θα βρεθεί στο γήπεδο για να ενισχύσει την ομάδα αλλά θα απαιτήσει από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή μία κατάθεση ψυχής από τους παίκτες και τον Πορτογάλο προπονητή. Χθες ο Φερέιρα σε μια αποστροφή της ομιλίας του προς τους παίκτες είπε πως «... είμαστε υποχρεωμένοι να το παλέψουμε ως το τέλος και να τα δώσουμε όλα. Δεν πρέπει κανείς να χάσει την πίστη του και αυτό θα γίνει μόνο αν ο καθένας από εμάς δώσει τον καλύτερο του εαυτό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.