«Mea Culpa»... από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, από τις «2 έως 3» στις «7 έως 8» μεταγραφές

Δημήτρης Μπούζας13 Ιουλίου 2021

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την εντυπωσιακή «στροφή» του Λουτσέσκου, σε ότι αφορά την εκτίμηση του για τις ανάγκες ενίσχυσης του ρόστερ, σαν αναγνώριση ενός λάθους που προέκυψε από μια πρώτη και πρόχειρη ματιά. Η αναφορά του με την ανάληψη των καθηκόντων του στο σημαντικό θέμα και η πρώτη δήλωση του ότι θα γίνουν «2 έως 3» κινήσεις που εξέπληξε με δεδομένη την αναγκαιότητα μιας γενναίας στήριξης ενός αποδυναμωμένου και εγκληματικά αποδομημένου ρόστερ, χαρακτηρίστηκε άκρως συντηρητική. 

Έγινε όμως αποδεκτή με το σκεπτικό ότι ο σχεδιασμός ήταν της δικής του ευθύνης, με την έγκριση ασφαλώς του μεγαλομετόχου. Είναι αλήθεια πως ο μεταγραφικός μηχανισμός κινήθηκε αργά με αρκετές καθυστερήσεις και ανακολουθίες. Στο διάστημα μέχρι το πρώτο φιλικό είχαμε τρεις προσθήκες. Νούμερο που εξαντλούσε τα όρια των πρώτων δηλώσεων του Ραζβάν. 

Το ερώτημα λοιπόν που προέκυψε μετά και από την περιπετειώδη μεταγραφή του Ολιβέιρα ήταν από εδώ και πέρα τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς, αφού το συγκεκριμένο νούμερο που προαναγγέλθηκε, συμπληρώθηκε. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον ίδιο τον κόουτς ο οποίος φόρα - παρτίδα δήλωσε ότι «επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε άλλες 4 μεταγραφές (συγκεκριμένα αναφέρθηκε και για ποιες θέσεις) προκειμένου να ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις της διεκδίκησης του πρωταθλήματος». 

Η απόσταση ανάμεσα στις αρχικές και στις πρόσφατες εκτιμήσεις του Ραζβάν είναι μεγάλη. Η αλλαγή όμως θεωρείται και κρίνεται λογική, από τη στιγμή που ο Ρουμάνος τις πρώτες δηλώσεις τις έκανε πριν περάσει ακόμη το κατώφλι της Τούμπας. Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφές, να επισημάνει κενά, να παρακολουθήσει αν και κατά πόσο ενισχύεται ο ανταγωνισμός και ως εκ τούτου να καταθέσει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Η προχθεσινή του δήλωση και το σκεπτικό του, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ενδιαφέρον συνεπώς για τον κόσμο του ΠΑΟΚ επικεντρώνεται στο ποιοι θα είναι οι επόμενοι στόχοι, στο επίπεδο της ποιότητας τους και αν οι διαδικασίες απόκτησης τους, κυλήσουν αυτή τη φορά ομαλά. Λίγη υπομονή...

ΥΓ: Αξιόλογες κρίνονται οι κινήσεις της ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης προχώρησε σε αρκετές στοχοποιημένες μεταγραφές, έδωσε χρήμα, ακολούθησε τις υποδείξεις του προπονητή του και για την ώρα όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα είναι σίγουρα καλύτερη από την περσινή σεζόν. Εξαιρετική θεωρείται και η κίνηση του Άρη με τον Εντιαγέ που ελπίζεται να μην σκαλώσει στις συζητήσεις. Όσο για τον Ολυμπιακό κατάφερε να φέρει τον Βάτσλικ, αλλά δυσκολεύεται να ολοκληρώσει τις πωλήσεις (Σα, Καμαρά και Σεμέδο).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.