Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην κεντρική σκηνή άρχισαν ήδη να συμβαίνουν σημεία και τέρατα...

Στέλιος Γρηγοριάδης14 Ιουλίου 2022

Για όσους δεν το κατάλαβαν, οι ομάδες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας και στη μεταγραφική περίοδο, το Πρωτάθλημα όμως στην Ελλάδα ήδη έχει αρχίσει. Και έχει αρχίσει σε περιβάλλον έντονης τοξικότητας, το οποίο φροντίζει να καλλιεργήσει ο αξιότιμος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, προσπαθώντας να πείσει (μόνο ίσως τα πρόβατα και τα λάχανα) ότι είναι ο… εξυγιαντής του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η νέα ΕΠΟ, με πρόεδρο τον Τάκη Μπαλτάκο, είναι “μεσαίωνας”, είναι “δικτατορία”, είναι “σαπίλα”, όπως γράφουν τα πολλά ελεγχόμενα από τον ίδιο ΜΜΕ. Γιατί; Γιατί αποφάσισε, ορθότατα, να αντικαταστήσει τον Κλάτενμπεργκ. Ο Αγγλος είναι αποτυχημένος πέρα για πέρα. Χειρότερος και από τον προκάτοχό του, τον Περέιρα, όπως η ίδια η ΠΑΕ Ολυμπιακός υποστήριξε με επίσημη ανακοίνωση, όταν του έκανε άγριο μπούλινγκ, λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του! Με την πρώτη απόφαση που πήρε ο Κλάτενμπεργκ (να διατηρήσει στην ΚΕΔ τους ίδιους συνεργάτες που είχε ο Περέιρα) ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη τον είχε βγάλει άχρηστο και επικίνδυνο.

Το μπούλινγκ, όμως, έπιασε τόπο. Ο Κλάτενμπεργκ υποτάχθηκε πολύ σύντομα στις επιθυμίες του Βαγγέλη και σε όλο το διάστημα της θητείας του, υπήρξε πιστό στρατιωτάκι του. Μια χαρά ικανοποιημένος ήταν με τον άχρηστο ο Ολυμπιακός, μια χαρά ικανοποιημένος ήταν και ο Μαρινάκης, οπότε έγινε Τούρκος όταν έμαθε ότι ο Μπαλτάκος σκοπεύει να στείλει τον Αγγλο από εκεί που ήρθε. Φρόντισε να γίνει πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, μέσα σε μια νύχτα, “αδειάζοντας” τον μοναδικό μέχρι τότε υποψήφιο, τον μεγαλομέτοχο της Λαμίας, έγινε έτσι αυτομάτως και αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ και τώρα απειλεί ότι θα πάρει και ένα γραφείο εκεί μέσα για να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα…

Το απίθανο και όμως αληθινό είναι ότι τον ακολούθησαν και άλλοι υβριστές του Κλάτενμπεργκ. Ομάδες που κατά κόρον είχαν εκδώσει ανακοινώσεις κατά του Αγγλου αρχιδιαιτητή και είχαν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του. Πρώτος και καλύτερος ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό έγινε τακίμι του δήθεν εχθρού του. Μαζί τους, ο Παναιτωλικός, ο Ατρόμητος, ο Ιωνικός, ο ΠΑΣ Γιάννινα και, δυστυχώς, ο Αρης του Καρυπίδη, ο οποίος Καρυπίδης, είτε αρέσει αυτό στους οπαδούς του Αρη, είτε όχι, αποτελεί επίμονα, σταθερά και με συνέπεια την ουρά του Μαρινάκη.

Το ερώτημα είναι πώς τους έπεισε όλους ο… “εξυγιαντής” για να τους πάρει με το μέρος του. Με ποιες υποσχέσεις; Με ποιές διαβεβαιώσεις; Τι έχουν να κερδίσουν από τον Μαρινάκη; Καλές διαιτησίες με τις πλάτες του Κλάτενμπεργκ, ο οποίος παύεται από αρχιδιαιτητής αλλά παραμένει… σύμβουλος και υπεύθυνος για την ανάπτυξη της διαιτησίας, με πρόταση του Μαρινάκη; Η, μήπως, τους υποσχέθηκε και οικονομικά οφέλη; Θα δείξει.

Για την ιστορία: Ο ΠΑΟΚ λέει κάτι απλό: Κανείς αρχιδιαιτητής για περισσότερο από δύο χρόνια, γιατί αφομοιώνεται από το βρωμερό ελληνικό ποδοσφαιρικό τοπίο, αλλοτροιώνεται και επηρεάζεται. Αδικο έχει; Η ΑΕΚ ανίκανο τον ανέβαζε, ανίκανο τον κατέβαζε και τώρα μένει σταθερή στην άποψή της. Αδικο έχει; Η Λαμία, επίσης. Οσο για τον Βόλο, εκεί υπάρχει ο Μπέος. Ο οποίος ξέρει καλύτερα από τον καθένα ποιο παιχνίδι θέλουν να παίξουν Μαρινάκης και Αλαφούζος και πάει σταθερά κόντρα στη συμμαχία τους. Αδικο έχει κι αυτός;

ΥΓ. Εύχομαι να έχουν ανοιχτά τα μάτια τους από εδώ και πέρα οι τέσσερις αντιφρονούντες. Εύχομαι επίσης να αντέξει στον πόλεμο που δέχεται και θα εξακολουθήσει να δέχεται ο Μπαλτάκος. Γιατί είμαι βέβαιος ότι φέτος, με τον Μαρινάκη στην κεντρική σκηνή (και όχι μόνο στο παρασκήνιο) θα συμβούν σημεία και τέρατα. Ηδη συμβαίνουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.