Με τον Ντόντσιτς νοκ άουτ, οι Κλίπερς το προβάδισμα

Metrosport Team22 Αυγούστου 2020

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς πήραν το προβάδισμα στο, ίσως, πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της πρώτης φάσης των πλέι οφ του ΝΒΑ με τους Μάβερικς.

Με τον Καουάι Λέοναρντ σε εξαιρετική βραδιά με 36 πόντους, εννιά ριμπάουντ και οχτώ ασίστ επικράτησαν των Μάβερικς με 130-122 εκμεταλλευόμενοι την αποχώρηση του Λούκα Ντόντσιτς μετά από σύγκρουση με τον Λέοναρντ, σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Σλοβένος προσπάθησε να συνεχίσει, επέστρεψε λίγο μετά αλλά αποχώρησε οριστικά και μάλιστα εκφράζεται ανησυχία σχετικά με το αν θα προλάβει να είναι έτοιμος για το Game 4.

Ο Σλοβένος πάντως αποχώρησε έχοντας προλάβει ωστόσο να γράψει και πάλι ιστορία. Έγινε ο τρίτος νεότερος παίκτης που φτάνει σε triple-double σε ματς πλέι οφ, έχοντας 13 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε ηλικία 21 ετών και 175 ημερών. Νεότεροι τα κατάφεραν μόνο ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Λεμπρόν Τζέιμς. 

Πάντως για τους Μαβς έκανε συγκινητική προσπάθεια ο Κρίσταπς Πορζίνγκις με 34 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Το 2-1 αλλά με μεγαλύτερη άνεση σε σχέση με τους Κλίπερς, έκαναν οι Τζαζ απέναντι στους Νάγκετς. Με 24 πόντους και 14 ριμπάουντ του Ρούντι Γκομπέρ και άλλους 27 πόντους από τον Μάικλ Κόνλεϊ, δεν χρειάστηκαν τα... όργια του Ντόνοβαν Μίτσελ των δύο προηγούμενων αγώνων (είχε 20). Νίκησαν με 124-87 και πήραν το προβάδισμα. Για τους Νάγκετς ο Νίκολα Γιόκιτς είχε 15 πόντους, πέντε ριμπάουντ και έξι ασίστ.

Σαφώς πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στα άλλα δύο ζευγάρια στα οποία υπήρξε σήμερα δράση. Οι Ράπτορς δεν βρήκαν αντίσταση από τους Νετς, τους νίκησαν με 117-92 και έκαναν το 3-0 με κορυφαίο τον Σερζ Ιμπάκα που είχε 20 πόντους και 13 ριμπάουντ. 23 πόντους με τρεις ασίστ είχε ο Τάιλερ Τζόνσον για την ομάδα του Μπρούκλιν.

Το 3-0 έκαναν και οι Σέλτικς απέναντι στους Σίξερς. Ο Κέμπα Ουόλκερ τους οδήγησε με ασφάλεια στην επικράτηση με 24 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Για τους Σίξερς ο Τζόελ Εμπίντ είχε 30 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.