Με τον Νταμπό ετοιμοπόλεμο, ο Πάρντιου θα αποφύγει τις πολλές εκπλήξεις στο Πανθεσαλικό

Γιώργος Στράντζαλης02 Οκτωβρίου 2022


Ο Μπράιαν Νταμπό ξεπέρασε την ίωση που τον κράτησε εκτός από την διπλή προπόνηση της Τετάρτης, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και απ’ ότι φαίνεται βγάζει τον Άλαν Πάρντιου από… τη δύσκολη θέση να παρεκκλίνει του αρχικού σχεδίου, που περιελάμβανε δύο “κόφτες” στη μεσαία γραμμή. Σχέδιο το οποίο χρησιμοποίησε και στο ντεμπούτο του κόντρα στον Ολυμπιακό και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.

Από τη στιγμή που έχει διαθέσιμο τον Νταμπό, το πιο πιθανό είναι να αποφύγει τις πολλές εκπλήξεις στο Πανθεσσαλικό και να χρησιμοποιήσει το ίδιο δίδυμο στον κεντρικό άξονα. 

Το plan b περιελάμβανε την παρουσία του Ντιόπ σε ρόλο”κόφτη” και τους Μάνου, Ματέο ως εσωτερικούς μέσους σε τριάδα στον άξονα. Ενα σχέδιο βέβαια που στη θεωρία συμπεριλαμβάνεται στα εναλλακτικά αλλά αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις, τότε δεν αποκλείεται να το δούμε να εφαρμόζεται στη διάρκεια του σημερινού αγώνα. 

Το σοβαρότερο πρόβλημα που είχε να διαχειριστεί ο Πάρντιου στη διάρκεια της προετοιμασίας του Αρη για το ματς στο Πανθεσσαλικό, αφορά στον τραυματισμό του Γιακούμπ Μπράμπετς καθώς η ομάδα για πρώτη φορά θα κληθεί να παίξει δίχως τον Τσέχο “στυλοβάτη” στα μετόπισθεν. 

Στις τελευταίες προπονήσεις χρησιμοποιήθηκαν εναλλάξ δίπλα στον Φαμπιάνο οι Ν’ Κουλού και Πίρσμαν, με τον δεύτερο να έχει το προβάδισμα. Ο Βέλγος, εκτός από την προϋπηρεσία των 56 αγώνων ως στόπερ έχει και το πλεονέκτημα της παρουσίας στη δουλειά που έγινε τις προηγούμενες 10 μέρες. Σε αντίθεση με τον Ν’ Κουλού, ο οποίος απουσίαζε λόγω της επιστροφής του στην Εθνική Καμερούν με την οποία μάλιστα κατέγραψε δύο 90άλεπτα αλλά φάνηκε ότι ακόμη θέλει τον χρόνο του για να επανέλθει στο 100%. 

Ερωτηματικό υπάρχει όμως και στην επίθεση, αν ο Πάρντιου αποφασίσει να πάρει κάποια ρίσκα. Την… απάντηση θα τη δώσει η παρουσία ή όχι του Λουίς Πάλμα στο αρχικό σχήμα. Είτε στη θέση του Ιτούρμπε, είτε ακόμα και στου Άντρε Γκρέι ο οποίος επέστρεψε μόλις προχθές από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Τζαμάικας. Ο Πάρντιου πιστεύει και ποντάρει πολλά στις δυνατότητες του Ονδουριανού επιθετικού, ο οποίος μετά την είσοδό του στο ματς με τον Ολυμπιακό άλλαξε τις ισορροπίες και εν μέρει ήταν εκείνος που οδήγησε την ομάδα προς την ανατροπή.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.