Με τον “Giannis”, τον Σπανούλη, τον Καλάθη και τα άλλα παιδιά!

Στέλιος Παρθενάκης01 Δεκεμβρίου 2020

Η Εθνική ομάδα των πολλών ταχυτήτων και των χαμένων ευκαιριών είχε μπροστά της μια υποχρέωση...Να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Eurobasket του 2022, πράγμα που κατάφερε. Έχουμε ασκήσει εποικοδομητική κριτική στην προσπάθεια της “επίσημης αγαπημένης” για το αποτέλεσμα, αφού από το 2009 απέχει από τις διακρίσεις και τα μετάλλια.

Όμως, η “γαλανόλευκη” είναι πάντα η μεγάλη προτίμηση μας και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο υπογράφων μέσα από τις αναφορές του στο Metropolis 95.5 μιλούσε για την ενεργοποίηση του Βασίλη Σπανούλη και του Νίκου Ζήση υπό συνθήκες και προϋποθέσεις. 

Ο Νικ Καλάθης έχει δηλώσει ότι θα είναι κανονικά στη διάθεση της Εθνικής μας για το 2021 σε προ-Ολυμπιακο και Ολυμπιακό τουρνουά. Μιλάμε για μια περιφέρεια που δε θέλει ιδιαίτερες συστάσεις παρά τα 39 έτη των δυο κουμπάρων Σπανούλη-Ζήση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει συνδέσει την παρουσία του στην Εθνική ομάδα με έλλειψη αποτυχιών, οπότε όσο περνάει από το χέρι του θα είναι κοντά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 

Η Ελλάδα έχει μια τεράστια ευκαιρία να είναι παρούσα με όλα τα αστέρια της στην Ολυμπιάδα του 2021, δεδομένων των συνθηκών που θα υπάρχουν για την πανδημία. Πρώτα θα πρέπει να πάρει την πρόκριση στον Καναδά και στη συνέχεια να παρουσιαστεί πάνοπλη!

Και μην ξεχνάμε φυσικά παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Πρίντεζης, ο Παπαπέτρου, ο Παπανικολάου, ο Μήτογλου και πολλοί άλλοι...

Σε όλα αυτά βέβαια υπάρχει η δέσμευση του Ρικ Πιτίνο ότι θέλει να είναι κανονικά στον πάγκο και φυσικά πάντα υπάρχει σε εκκρεμότητα το θέμα των εκλογών της ΕΟΚ.

Όμως, αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι εδώ δε χωρούν παρατάξεις και προτιμήσεις, αφού η εξωστρέφεια της θέλησης των Σπανούλη- Ζήση να βοηθήσουν την Εθνική στο “κύκνειο” ίσως “άσμα” τους είναι μια σπουδαία ευκαιρία για συμπόρευση και πλάνο ενιαίο για το ελληνικό μπάσκετ, με ενδεχόμενη παρουσία και Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Άλλωστε, Ελλάς ενωμένη (και μπασκετικά) ποτέ νικημένη….

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.