Με τον Αρη δεν θα… πλήξεις ποτέ!

Βασίλης Βλαχόπουλος28 Σεπτεμβρίου 2021

Σωστή ή λάθος, αυτή η αίσθηση κυριάρχησε στη σκέψη καθώς εξελισσόταν το χθεσινό παιχνίδι στο Περιστέρι το οποίο κατά παράδοση είναι συναρπαστικό και το σενάριό απρόβλεπτο. Ηταν απρόσμενο γιατί ο Αρης του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν απλά πειστικός, αλλά ως ένα βαθμό και αφοπλιστικός με την ενέργεια, την κυριαρχία (πλην δέκα αγωνιστικών λεπτών), τις φάσεις ή τις προϋποθέσεις που είχε για να «καθαρίσει» ένα παιχνίδι και στη συνέχεια να καθίσει αναπαυτικά στη θέση του. Επειδή όμως με τον Αρη δεν θα πλήξεις ποτέ καθώς θέλει σε διατηρεί σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, δεν έβαλε περισσότερα από ένα γκολ, ήρθε κι αυτό της ισοφάρισης στα τελειώματα του πρώτου μέρους, για να ακολουθήσει η ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί στο δεύτερο.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού μαρτύρησε δύο πράγματα. Καταρχήν, δεν χρειάζεται να είσαι καλύτερος για να κερδίσεις αλλά να έξυπνος στην αξιοποίηση των λαθών του αντιπάλου σαν αυτά που έκαναν οι Κουλούρης, Παπαδόπουλος στο 2ο και τρίτο γκολ του Αρη. Δεύτερον, ο Χουλιάν Κουέστα πρέπει να είναι κάτω από τα δοκάρια γιατί κράτησε όρθια την ομάδα του στην απεγνωσμένη προσπάθεια του Ευθύμη Κουλούρη να βρει έναν δρόμο επιστροφής για την ομάδα του. Με τις επεμβάσεις και τις γκάφες του, σε καμία περίπτωση δεν είναι χειρότερος του Ντένις.

Η ουσία για τον Αρη είναι ότι κέρδισε ένα παιχνίδι το οποίο είχε μεγάλη ανάγκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους και το έκανε υπό τρομερά δύσκολες συνθήκες καθώς δεν έφυγε αλώβητος από το Περιστέρι. Δεν είναι λίγο πράγμα να αναγκάζεσαι σε τρεις υποχρεωτικές αλλαγές, όπως έγινε με τους Μαντσίνι, Γκάμα και Φαμπιάνο. Χρειάζεται προσωπικότητα και ψυχραιμία στη διαχείριση.

Προσωπική άποψη: Στη φάση του 47ου λεπτού υπάρχει πέναλτι, ο διαιτητής Περράκης εκτίμησε διαφορετικά, διότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κάνει κίνηση με το χέρι για να σταματήσει την πορεία της μπάλας από τη στιγμή που δεν το κατάφερε με το πόδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.