Με το μαχαίρι στα δόντια

Γιώργος Στράντζαλης10 Απριλίου 2022

Χαρακτήρα μεγάλου τελικού έχει αποκτήσει για τον Αρη η αποψινή αναμέτρηση στο Ο.Α.Κ.Α. με αντίπαλο την ΑΕΚ. Μετά από τρεις αγωνιστικές στα play off δίχως νίκη, οι Κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης είναι υποχρεωμένοι να πάρουν αποτέλεσμα καθώς σε διαφορετικό ενδεχόμενο τα περιθώρια για το στόχο της 3ης θέσης θα στενέψουν ακόμη περισσότερο, αφού ακολουθεί πρόγραμμα “βουνό” με διαδοχικά ντέρμπι. Με νίκη απόψε όμως ο Αρης θ’ αποκτήσει (ξανά) αυτοπεποίθηση και ασφαλώς το πάνω χέρι μεταφέροντας την πίεση στους βασικούς διεκδικητές του ευρωπαϊκού εισιτηρίου

Ουσιαστικά η ομάδα του Μπούργος πηγαίνει να παίξει με το “μαχαίρι στα δόντια” και δίχως πολλά περιθώρια για άλλους χαμένους βαθμούς, που μπορεί στο τελικό ταμείο να αφήσουν την ομάδα εκτός και του εναπομείναντα φετινού στόχου, την παρουσία στα ευρωπαϊκά γήπεδα την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν, καθιστώντας τη σεζόν εντελώς αποτυχημένη.

Αυτό το “πρέπει” της νίκης το έχουν αντιληφθεί Μπούργος και ποδοσφαιριστές, με τον προπονητή της ομάδας, παρά την πίεση, να βγάζει ηρεμία και αισιοδοξία για την αγωνιστική ανάκαμψη του Αρη, αρχής γενομένης από το αποψινό παιχνίδι. Κάτι που αποτυπώθηκε και μέσω των δηλώσεών του στο συνδρομητικό κανάλι. Για να επιτευχθεί ωστόσο η ανάκαμψη που χρειάζεται η ομάδα του θα πρέπει στο ΟΑΚΑ να εμφανιστεί αποτελεσματική στους χώρους που δεδομένα θα βρει και συνεπής στο αμυντικό κομμάτι απέναντι σε μία ΑΕΚ που μπορεί να μην εμπνέει σιγουριά ως ομάδα, δεν παύει όμως να είναι πιο αποτελεσματική από τον Αρη στις ευκαιρίες που δημιουργεί. Για την ακρίβεια, ο Αρης πετυχαίνει γκολ ανά 10,8 τελικές προσπάθειες ενώ η Ένωση βρίσκει… πλεκτό σε κάθε 7,7 τελικές. Και σε αγώνες όπως ο αποψινός θα παίξει καθοριστικό παράγοντα η αποτελεσματικότητα των δύο ομάδων.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.